Wall Street: Άνοδος 5Χ5 για τον Dow Jones - «Βαρίδι» η Nvidia για τον Nasdaq

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Άνοδος 5Χ5 για τον Dow Jones - «Βαρίδι» η Nvidia για τον Nasdaq
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, σε μια συνεδρίαση που χάρισε στον Dow Jones την 5η διαδοχική του άνοδο, αλλά έβαλε την μετοχή της Nvidia σε περιοχή διόρθωσης, καθώς συνεχίστηκε το selloff του τεχνολογικού κολοσσού.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, σε μια συνεδρίαση που χάρισε στον Dow Jones την 5η διαδοχική του άνοδο, αλλά έβαλε την μετοχή της Nvidia σε περιοχή διόρθωσης, καθώς συνεχίστηκε το selloff του τεχνολογικού κολοσσού.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,67% στις 39.411 μονάδες. Την Παρασκευή ο δείκτης ολοκλήρωσε την καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάιο. Ο S&P 500 έκλεισε στο -0,31% και στις 5.447 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,09% στις 17.496 μονάδες, επηρεασμένος από την Nvidia.

Να σημειωθεί ότι η ραγδαία υποχώρηση της μετοχής της Nvidia συνέβη λίγο μετά αφότου εκθρόνισε τη Microsoft ως η πιο πολύτιμη εταιρεία.

«Η ακραία απόδοση της μετοχής μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες αυξομειώσεις ταχύτητας στο μέλλον – όχι μία πρόβλεψη που συνδέεται με τα θεμελιώδη στοιχεία του γίγαντα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά περισσότερο μία προσεκτική στάση σχετικά με το πόσο μακριά έχει κινηθεί η μετοχή και πόσο γρήγορα», τόνισε η Katie Nixon, CIO της Northern Trust Wealth Management.

Ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχει δώσει σημαντική ώθηση στην αγορά φέτος, ακόμη και όταν οι επενδυτές αντιμετώπιζαν μεταβαλλόμενες προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων και επιβράδυνση της οικονομίας. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 15% φέτος μετά από 31 κλείσιμο ρεκόρ.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα δεδομένα του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαίου, το προτιμώμενο μετρητή πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τα οποία πρόκειται να δημοσιευτούν την Παρασκευή.

Επίσης αναμένονται οικονομικά αποτελέσματα αυτή την έβδομάδα από εταιρείες, όπως FedEx, Micron και Nike.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider