Wall Street: Μεικτά πρόσημα λίγο πριν τη λήξη του α΄εξαμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μεικτά πρόσημα λίγο πριν τη λήξη του α΄εξαμήνου
Με το βλέμμα στον «πληθωρισμό της Fed» η αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 19.56

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν τα κέρδη που αποκόμισαν μετά από ένα εκρηκτικό πρώτο εξάμηνο, το οποίο σημαδεύτηκε από το boom της τεχνητής νοημοσύνης και που οδεύει προς τη λήξη του με το τέλος του Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,11% στις 39.155 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,06% στις 5.466 μονάδες. Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει μικρά κέρδη της τάξης του 0,16% στις 17.745 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρά κέρδη άνω του 14% σημειώνει η μετοχή της FedEx ,μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο.

Από την άλλη, η μετοχή της Nvidia, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, αφού την Τρίτη αντέδρασε δυναμικά με rebound 6,76% μετά από ένα «κόκκινο 3 στα 3» που εξανέμισε χρηματιστηριακή αξία σχεδόν μισού τρισ. δολαρίων. Η μετοχή της πραγματοποίησε ένα ισχυρό ράλι χτες, ενώ μάλιστα πρόκειται για την πρώτη φορά από τις 9 Μαρτίου 2021 που η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο 6% ή και περισσότερο, σύμφωνα με το MarketWatch.

Πλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός, με τη μία μετοχή του να κοστίζει στα 126,09 δολάρια, απέχει περίπου 6% από τα ιστορικά υψηλά της και βρίσκεται σχεδόν 140% υψηλότερα από τις αρχές του έτους, κατακτώντας τη δεύτερη καλύτερη απόδοση μεταξύ των εισηγμένων του S&P 500, πίσω από την Super Micro Computer.

Ακόμη, σχεδόν 2% κατρακυλά η μετοχή της αεροπορικής Southwest Airlines, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας για υποβάθμιση του guidance για τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου παρά το ευνοϊκό περιβάλλον που επικρατεί για τις αεροπορικές εταιρίες, λίγο πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Παρασκευή οπότε θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου, που είναι ο αγαπημένος δείκτης της Ομοσπονδιακή Τράπεζας των ΗΠΑ για να παρακολουθεί τον πληθωρισμό.

Μάκρο

Πτώση 11,3% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο στις 619.000, από το αναθεωρημένο μέγεθος των 698.000 τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Το νούμερο είναι εποχικά προσαρμοσμένο και υπολογίζει πόσα σπίτια θα χτίζονταν στη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους εάν οι οικοδόμοι συνέχιζαν με τον ίδιο ρυθμό κάθε μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Southwest Airlines: Υποβάθμιση του guidance β' τριμήνου - «Βουτιά» για τη μετοχή

Rebound τριετίας για τη μετοχή της Nvidia

ΗΠΑ: Σημαντική πτώση για τις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider