Rebound τριετίας για τη μετοχή της Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound τριετίας για τη μετοχή της Nvidia
Η μετοχή της πραγματοποίησε ένα ισχυρό ράλι χτες, ενώ μάλιστα πρόκειται για την πρώτη φορά από τις 9 Μαρτίου 2021 που η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο από 6% ή και περισσότερο.

Η μετοχή της Nvidia αντέδρασε δυναμικά την Τρίτη με rebound 6,76% στην Wall Street αφού προηγήθηκε ένα «κόκκινο 3 στα 3» που εξανέμισε χρηματιστηριακή αξία σχεδόν μισού τρισ. δολαρίων. Η μετοχή της πραγματοποίησε ένα ισχυρό ράλι χτες, ενώ μάλιστα πρόκειται για την πρώτη φορά από τις 9 Μαρτίου 2021 που η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο 6% ή και περισσότερο σύμφωνα με το MarketWatch.

Πλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός, με τη μία μετοχή του να κοστίζει στα 126,09 δολάρια, απέχει περίπου 6% από τα ιστορικά υψηλά της και βρίσκεται σχεδόν 140% υψηλότερα από τις αρχές του έτους, κατακτώντας τη δεύτερη καλύτερη απόδοση μεταξύ των εισηγμένων του S&P 500, πίσω από την Super Micro Computer.

«Οι ενδείξεις από την πλευρά της ζήτησης παραμένουν ισχυρές, με εκπληκτική άνοδο και από την αγορά της Κίνας», έγραψε ο Τζόζεφ Μουρ της Morgan Stanley, εκτιμώντας πως τα νέα προϊόντα ΑΙ της κατασκευάστριας τσιπ που θα κυκλοφορήσουν αργότερα εντός του 2024, αναμένεται να καταστούν ανάρπαστα. Παράλληλα, έκανε λόγο μια «μικτή» εικόνα της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς το H100 της Nvidia έχει «πολύ σύντομους» χρόνους παράδοσης.

«Γνωρίζουμε, φυσικά, ότι η μετοχή έχει προσθέσει σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο σε κεφαλαιοποίηση από τα κέρδη, επομένως μια καλή πορεία είναι τουλάχιστον εν μέρει προεξοφλημένη — αλλά μπορούμε να εκτιμήσουμε με ασφάλεια ότι η συνολική προοπτική της παραμένει καλή και κινείται σε θετικό έδαφος», πρόσθεσε.

«Όπως ήταν αναμενόμενο και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνάς μας, η Nvidia παραμένει η κυρίαρχη επιλογή για τα νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης» επεσήμανε ο αναλυτής της UBS, Kαρλ Kάιστεντ, προσθέτοντας πως η επιχείρηση θα πολύ μεγαλύτερη ζήτηση το επόμενο εξάμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο πίσω πάει η αναβάθμιση του ΧΑ από MSCI - «Ταύρος» η Global X για τις ελληνικές μετοχές

ΔΥΠΑ: Open Day Επαγγελματικής Εκπαίδευσης το Σάββατο στην Ελευσίνα

Αναδυόμενη αγορά για τον ΔΑΑ η υποσαχάρια Αφρική - Nέο δρομολόγιο της Ethiopian Airlines

gazzetta
gazzetta reader insider insider