Southwest Airlines: Υποβάθμιση του guidance β' τριμήνου - «Βουτιά» για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Southwest Airlines: Υποβάθμιση του guidance β' τριμήνου - «Βουτιά» για τη μετοχή
Ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τζόρνταν διεμήνυσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί σε μια σειρά αλλαγών, καθώς επιδιώκει να βελτιώσει την απόδοσή της, ενώ μέχρι στιγμής το 2024, η μετοχή της διολισθαίνει 1,3%.

Η μετοχή της Southwest Airlines υποχωρεί μέχρι και 10% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street την Τετάρτη, αφού υποβάθμισε το guidance για τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου παρά το ευνοϊκό περιβάλλον που επικρατεί για τις αεροπορικές εταιρίες, λίγο πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει.

Ειδικότερα, η επιχείρηση με έδρα το Ντάλας επεσήμανε ότι αναμένει τα λειτουργικά της έσοδα να μειωθούν από 4% μέχρι 4,5% για το τρίμηνο, ενώ στην προηγούμενη πρόβλεψή της έκανε λόγο για «βουτιά» 1,5% με 3,5%. Η καθοδική αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στην «πολυπλοκότητα στην προσαρμογή της διαχείρισης των εσόδων από τις κρατήσεις» όπως εξήγησε.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά για ένα ιστορικό ρεκόρ στα λειτουργικά της έσοδα το δεύτερο τρίμηνο. «Οι λειτουργικές επιδόσεις της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, μέχρι στιγμής, συνεχίζουν να είναι ισχυρές με ελάχιστες ακυρώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η αμερικανική επιχείρηση.

Παράλληλα, η Southwest εξακολουθεί να αναμένει ότι η χωρητικότητα των πτήσεών της για γ' τρίμηνο θα αυξηθεί σε χαμηλά μονοψήφια νούμερα, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο θα μειωθεί σε χαμηλά έως μεσαία ποσοστά, ενώ συνολικά σε επίπεδο έτους θα αυξηθεί κατά περίπου 4%. Η Southwest αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου στις 25 Ιουλίου.

Η αεροπορική εταιρεία απογοήτευσε τους επενδυτές με τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, τα οποία εμφάνισαν μεγαλύτερες απώλειες και μικρότερα έσοδα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τζόρνταν διεμήνυσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί σε μια σειρά αλλαγών, καθώς επιδιώκει να βελτιώσει την απόδοσή της, ενώ μέχρι στιγμής το 2024, η μετοχή της διολισθαίνει 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Visa Olympic Games Park: Ο κόσμος των Ολυμπιακών Αγώνων στο The Ellinikon Experience Park

«Thessaly Evros Pass»: Στις 103.298 έφτασαν οι αιτήσεις μέσα σε μία ημέρα

Ισχυρό 2024 για τη HelleniQ Energy - Αυξάνει την τιμή στόχο η Eurobank Equities

gazzetta
gazzetta reader insider insider