Χρυσός: Back to back απώλειες αλλά για τεχνικούς λόγους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Back to back απώλειες αλλά για τεχνικούς λόγους
Απώλειες back to back σημείωσε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, με το πιο ενεργό συμβόλαιο να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των 7 εβδομάδων και την spot τιμή να χάνει το κρίσιμο τεχνικό όριο των 2.300 δολαρίων ανά ουγγιά.

Απώλειες back to back σημείωσε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, με το πιο ενεργό συμβόλαιο να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των 7 εβδομάδων και την spot τιμή να χάνει το κρίσιμο τεχνικό όριο των 2.300 δολαρίων ανά ουγγιά. Η τιμή ωστόσο του πιο ενεργού συμβολαίου, παραδόσεως Αυγούστου, βρέθηκε να υποχωρεί μόνο μέχρι τα 2.304,70 δολάρια στο χαμηλό ημέρας.

Ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter, χαρακτήρισε τη σημερινή πτώση περισσότερο «τεχνικό φαινόμενο». Σύμφωνα με τον Lundin, η πτώση της τιμής spot συνδυάστηκε με την, συνηθισμένη για το τέλος του μήνα, μετατόπιση των θέσεων στα συμβόλαια, και μαζί οδήγησαν τις τιμές χαμηλότερα. Το γεγονός ότι το ασήμι κινήθηκε ανοδικά, ενισχύει ακριβώς αυτή την άποψη.

Την ημέρα λήξης του, το συμβόλαιο Ιουνίου έχασε 17,40 δολάρια ή σχεδόν 0,8%, στα 2.299,20 δολ. ανά ουγγιά στο Comex. Το συμβόλαιο του Αυγούστου υποχώρησε 17,60 δολ. ή 0,8%, στα 2.313,20 δολ. ανά ουγγιά, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαΐου.

Στο μεταξύ, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε 6 σεντς ή 0,2%, στα 29,26 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider