Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P και Nasdaq μετά τα νέα από την αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P και Nasdaq μετά τα νέα από την αγορά εργασίας
Το ράλι του S&P 500 φέτος έχει αυξηθεί 16,7%, με τον δείκτη να σημειώνει την τέταρτη θετική του εβδομάδα τις τελευταίες πέντε.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο S&P 500 την Παρασκευή στην Wall Street, μία ημέρα μετά την αργία της 4ης Ιουλίου, με τους επενδυτές να αναλύουν τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασία και την ανεργία. H ώθηση από τα μάκρο στοιχεία οδήγησε και τον τεχνολογικό Nasdaq Composite σε νέο ιστορικό υψηλό.

Συγκεκριμένα, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στο +0,54% στις 5.566 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,90% στις 18.351 μονάδες. Ο S&P σημείωσε το 34ο κλείσιμο ρεκόρ το 2024. Ο Dow Jones έκλεισε στο +0,17% στις 39.375 μονάδες.

Το ράλι του S&P 500 φέτος έχει αυξηθεί 16,7%, με τον δείκτη να σημειώνει την τέταρτη θετική του εβδομάδα τις τελευταίες πέντε, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οποιαδήποτε οικονομική αδυναμία αργότερα φέτος θα αντιμετωπιστεί με μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve. Η ετήσια αύξηση του Nasdaq είναι 22,3%.

Τα ευρέως ελεγχόμενα στοιχεία για την εργασία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής αντικατοπτρίζουν μια αύξηση 206.000 στις μη γεωργικές μισθοδοσίες τον Ιούνιο, αλλά μια ελαφρά άνοδο του ποσοστού ανεργίας, το οποίο αυξήθηκε στο 4,1%. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει σταθερό στο 4%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν μετά την έκθεση σχετικά με τις προσδοκίες ότι η αύξηση της ανεργίας θα ωθήσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος. Οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματά τους σε μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με τις πιθανότητες μείωσης του τριμήνου να αυξάνονται σε περίπου 77%, από 64% πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

«Από τη μία πλευρά, οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και η άνοδος του ποσοστού ανεργίας αυξάνουν τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο – οι αγορές ομολόγων σίγουρα το γιορτάζουν αυτό», δήλωσε ο Seema Shah, επικεφαλής παγκόσμιος αναλυτής της Principal Asset Management.

«Αλλά αυτά τα ίδια στοιχεία δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν μια έντονη ανησυχία για την κατεύθυνση της οικονομίας των ΗΠΑ. Η ευρεία σειρά οικονομικών δεδομένων όλα δείχνουν μια άμβλυνση — η σημερινή έκθεση προσθέτει σε αυτήν την εικόνα» πρόσθεσε.

Στο ταμπλό η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 2,08%, προσθέτοντας στο εντυπωσιακό εβδομαδιαίο κέρδος περίπου 26%, ενώ οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν περίπου 2,16%, σε νέο υψηλό όλων των εποχών.

Η Nvidia υποχώρησε 1,47% μετά την σπάνια υποβάθμιση της μετοχής από τον αναλυτή της New Street Research, Pierre Ferragu, σε «neutral», σε μία έκθεσή του στις μετοχές τεχνητής νοημοσύνης που ο ίδιος ονόμασε ως ένα "health check" στον κλάδο. Πλέον οκτώ από τους 62 αναλυτές που παρακολουθούνται από το FactSet έχουν ουδέτερες ισοδύναμες θέσεις για τη μετοχή της Nvidia. Κατά την άποψη του Ferragu, «η ανοδική πορεία θα πραγματοποιηθεί μόνο σε μια περίπτωση ταύρου, στην οποία οι προοπτικές μετά το 2025 αυξάνονται ουσιαστικά, και δεν έχουμε ακόμη την πεποίθηση για αυτό το σενάριο». Παρόλα αυτά τονίζει πως η ποιότητα του franchise παραμένει άθικτη και θα είμαστε ξανά αγοραστές». Η μετοχή της Tesla ολοκλήρωσε σε εβδομαδιαία βάση με κέρδη 3.2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Σε υψηλό ενός μηνός και εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2%

Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για το αμερικανικό αργό

Κρυπτονομίσματα: Έχουν χαθεί 170 δισ. δολάρια από την αγορά μέσα σε ένα 24ωρο - Βουτιά για το bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider