Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για το αμερικανικό αργό
Η αυξανόμενη προοπτική για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αντιστάθμισε την ισχυρή ζήτηση καυσίμων το καλοκαίρι και τις πιθανές διαταραχές της προσφοράς από τον τυφώνα στον Κόλπο του Μεξικού.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς η αυξανόμενη προοπτική για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αντιστάθμισε την ισχυρή ζήτηση καυσίμων το καλοκαίρι και τις πιθανές διαταραχές της προσφοράς από τον τυφώνα στον Κόλπο του Μεξικού. Παρόλα αυτά, σημείωσαν κέρδη για εβδομαδιαία βάση για τέταρτη σερί εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 76 σεντς, ή 0,86%, στα 83,16 δολάρια. Ενδοσυνεδριακά έφτασε στο υψηλό της συνεδρίασης των 84,52 δολαρίων ανά βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 2%. Μέχρι σήμερα μέσα στο 2024 έχει ενισχυθεί κατά 16.1%

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν κατά 89 σεντς, ή 1,02%, στα 86,54 δολάρια το βαρέλι, αφού έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο νωρίτερα στη συνεδρίαση. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent ενισχύθηκε κατά 0,15%. Μέσα στο 2024 ενισχύεται κατά 12,3%.

Οι προσπάθειες για εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Γάζα ενισχύθηκαν την Παρασκευή, αφού η Χαμάς έκανε μια αναθεωρημένη πρόταση για τους όρους μιας συμφωνίας και το Ισραήλ δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις που έχουν σταματήσει.

«Προφανώς μια διάρρηξη εκεί θα βοηθούσε να ηρεμήσουν τα νερά», είπε ο John Kilduff, συνεργάτης στο Again Capital. Η χαλάρωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μειώνει το ασφάλιστρο κινδύνου των βαρελιών εκτός περιοχής και επιβαρύνει τις τιμές του πετρελαίου.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), την Τετάρτη, ανέφερε μια πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άντληση αποθεμάτων 12,2 εκατομμυρίων βαρελιών την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άντληση 700.000 βαρελιών.

Από την πλευρά της προσφοράς, ο τυφώνας Beryl, μια καταιγίδα κατηγορίας 2, έφτασε στο Μεξικό, αφού σκότωσε τουλάχιστον 11 ανθρώπους στην Καραϊβική, σκίζοντας κτίρια και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά νησιά της Καραϊβικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Σε υψηλό ενός μηνός και εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2%

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τη σαρωτική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία

Κρυπτονομίσματα: Έχουν χαθεί 170 δισ. δολάρια από την αγορά μέσα σε ένα 24ωρο - Βουτιά για το bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider