ReBrain Greece: Ανοίγει «πανιά» για τις ΗΠΑ η εκστρατεία επαναπατρισμού Ελλήνων του εξωτερικού

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ReBrain Greece: Ανοίγει «πανιά» για τις ΗΠΑ η εκστρατεία επαναπατρισμού Ελλήνων του εξωτερικού
To ReBrain Greece προγραμματίζει το επόμενο ραντεβού με τους Έλληνες του εξωτερικού στις ΗΠΑ, το προσεχές φθινόπωρο.

Με συμμάχους κορυφαίες εταιρείες του εγχώριου επιχειρείν, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το ReBrain Greece προγραμματίζει το επόμενο ραντεβού με τους Έλληνες του εξωτερικού στις ΗΠΑ, το προσεχές φθινόπωρο.

Η εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Οκτώβριο, επιδιώκει να κεντρίσει το ενδιαφέρον ταλέντων από την Ελλάδα που σταδιοδρομούν στην Αμερική και εξετάζουν το ενδεχόμενο επιστροφής τους στην πατρίδα.

Άλλωστε ο στόχος του ReΒrain Greece είναι να χτίσει ένα αμφίδρομο δίκτυο επικοινωνίας με τα ελληνικά ταλέντα που σταδιοδρομούν στο εξωτερικό, προκειμένου να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις επαγγελματικές προοπτικές στην ελληνική αγορά εργασίας ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιστροφής τους.

«Θεωρούμε χρέος μας να αποτελέσουμε τη γέφυρα μεταξύ εκείνων που σκέφτονται να επιστρέψουν και επιχειρήσεων που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό», είπε η κυρία Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι ανάλογες δράσεις έχουν γίνει στην Ολλανδία και τη Γερμανία, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και στις ΗΠΑ.

«Θα πάμε στην Αμερική γιατί υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που έφυγαν τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, μπορεί να μην έχουν αποφασίσει να γυρίσουν, εμείς όμως σαν υπουργείο Εργασίας έχουμε ένα χρέος να αναδείξουμε λαμπρές επαγγελματικές ευκαιρίες που υπάρχουν. Η απόφαση θα είναι δική τους αν θέλουν να γυρίσουν, εμείς όμως έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να τους προσελκύσουμε και να τους δώσουμε κίνητρα να επιστρέψουν» δήλωσε κατά την ομιλία της στο 10ο Φόρουμ των Δελφών η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την υπουργό, οι Έλληνες του εξωτερικού που επισκέπτονται τις εκδηλώσεις του ReΒrain, βλέπουν μια διαφορετική Ελλάδα να αναδύεται και επαγγελματικές σε κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας με υψηλές απολαβές και φορολογικά κίνητρα.

Αξίζει να σημειθωεό πως οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις στην εκδήλωση του ReBrain στις ΗΠΑ, θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν βιογραφικά μεγάλου αριθμού υποψηφίων, να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις για την κάλυψη των θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης που διαθέτουν και να αναδείξουν τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης που παρέχουν.

Ψηφιακή πλατφόρμα

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η έως τώρα ανταπόκριση των ενδιαφερομένων είναι μεγάλη καθώς στην πρώτη εκδήλωση του «Rebrain Greece» τον Απρίλιο του 2024 στο Λονδίνο συμμετείχαν πάνω από 500 Ελληνίδες και Έλληνες εργαζόμενοι, ενώ στη δεύτερη εκδήλωση το Νοέμβριο του 2024 στο Άμστερνταμ οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 1.100.

Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, στην πρόσφατη εκδήλωση τον Μάρτιο στο Λονδίνο συμμετείχαν 26 σημαντικές επιχειρήσεις της χώρας και πάνω από 1.300 ενδιαφερόμενοι, που ενημερώθηκαν για εκατοντάδες θέσεις εργασίας με υψηλές απολαβές.

Σημειώνεται ότι στην ψηφιακή πλατφόρμα «Rebrain Greece» https://platform.rebraingreece.gr/, η οποία απευθύνεται σε εργαζόμενους που διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδας, οι εταιρίες επιλέγουν τις ειδικότητες, τις οποίες αναζητούν, από έναν κατάλογο με επαγγέλματα υψηλής εξειδίκευσης και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για ανοιχτές θέσεις εργασίας, που προσφέρουν επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Από την έναρξη της λειτουργίας της έως σήμερα, η πλατφόρμα έχει εμπλουτιστεί με πλούσιο πληροφοριακό υλικό, όπως είναι, για παράδειγμα, ο ολοκληρωμένος οδηγός επαναπατρισμού ταλέντων, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν ανά πάσα στιγμή, ενώ συνεχής είναι η ροή ενημέρωσης για τις διά ζώσης εκδηλώσεις του «Rebrain Greece».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως: Πάνω από 1.300 Έλληνες στην εκδήλωση REBRAIN Greece στο Λονδίνο

Rebrain Greece: Επαγγελματικές ευκαιρίες για Έλληνες του εξωτερικού με στόχο τον επαναπατρισμό τους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider