Πτώση για ευρώ και γαλλικά ομόλογα μετά τη νίκη Μελανσόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για ευρώ και γαλλικά ομόλογα μετά τη νίκη Μελανσόν
Πτωτικά αντιδρά το ευρώ λόγω των επενδυτικών ανησυχιών για τις εξελίξεις στην οικονομία της Γαλλίας μετά την επικράτηση του αριστερού Μελανσόν.

Τελευταία ενημέρωση 11:03

Πτωτικά αντιδρούν τόσο το ευρώ όσο και τα γαλλικά ομόλογα λόγω των επενδυτικών ανησυχιών για τις εξελίξεις στην οικονομία της Γαλλίας μετά την επικράτηση του αριστερού Μελανσόν στον β’ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διολισθαίνει 0,1% στα 1,0828 δολάρια ενώ νωρίτερα απώλεσε έως και 0,4% περίπου, καθώς κανένα κόμμα δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την πλειοψηφία για σχηματισμό κυβέρνησης.

Το ευρώ βρίσκεται στα 174,2920 γεν, στο 0,8457 με τη στερλίνα και στο 0,9691 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,11% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 160,8970 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,2808 δολάρια. Παράλληλα, απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, το spread μεταξύ των γαλλικών κρατικών τίτλων και γερμανικών είναι σχετικά σταθερό, στις 64 μονάδες βάσης. «Βλέπουμε το αποτέλεσμα που σε γενικές γραμμές είναι φιλικό προς την αγορά, με τους κινδύνους που σχετίζονται με τον Εθνικό Συναγερμό να εξαφανίζονται προς το παρόν και το αριστερό/ακροαριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο να υπολείπεται κατά πολύ της πλειοψηφίας, χωρίς ουσιαστικά καμία προοπτική να μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή την ατζέντα της συμμαχίας του», τόνισε ο Κρίσνα Γκούχα, στρατηγικός αναλυτής της Evercore ISI, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η γαλλική πολιτική μπερδεύει (σσ. τους επενδυτές) για άλλη μια φορά», δήλωσε ο Τζόφρεϊ Γιου, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της Bank of New York Mellon. «Με βάση τα αποτελέσματα, οι κίνδυνοι επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής παραμένουν και ίσως στα περιθώρια να έχουν αυξηθεί» έσπευσε να συμπληρώσει.

Η Γαλλία έχει ήδη να αντιμετωπίσει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα 5,5% υπερβαίνει κατά πολύ το 3% της οικονομικής παραγωγής που επιτρέπουν οι κανόνες της ΕΕ. Το ΔΝΤ προβλέπει ότι – χωρίς περαιτέρω μέτρα – το χρέος θα αυξηθεί στο 112% το 2024 και θα αυξάνεται κατά περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα ετησίως μεσοπρόθεσμα. Υπενθυμίζεται, η S&P Global Ratings υποβάθμισε τη Γαλλία στα τέλη Μαΐου, τονίζοντας ότι το Παρίσι έχασε τους στόχους τη συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείμματος μετά τις τεράστιες δαπάνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πρεμιέρα» για τις θερινές εκπτώσεις – Θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου

Αντικειμενικές αξίες: «Κληρώνει» για διορθώσεις σε 12 δήμους – Iδιώτες εκτιμητές προχωρούν σε επανεκτίμηση των τιμών σε «επίμαχες» ζώνες

Ξεκινά το Εφετείο για το Μάτι - Όλοι οι κατηγορούμενοι ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider