«Αναιμικά» ρεκόρ στην Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αναιμικά» ρεκόρ στην Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό
Mε το βλέμμα στις ανακοινώσεις της Πέμπτης η αμερικανική αγορά. Ράλι 6% για την Intel.

Με μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις έκλεισαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με το επενδυτικό κλίμα να παραμένει σε υποτονικά επίπεδα, καθώς η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στο πεδίο των μειώσεων στα επιτόκια.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 31 μονάδων ή 0,08% και διαμορφώθηκε στις 39.344 μονάδες, ενώ σε νέα επίπεδα ρεκόρ στις 5.572 μονάδες έκλεισε ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος κατέγραψε μικρά κέρδη 1,10%. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς ο δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 18.403 μονάδες, με κέρδη 18.403 μονάδες, καταρρίπτοντας τα ιστορικά του υψηλά για ακόμα μία φορά μέσα στο 2024.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» 6% κατέγραψε η μετοχή της Intel, ενώ ο τίτλος της Boeing ενισχύθηκε κατά περίπου 3% μετά την κατ' αρχήν συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τις πολύνεκρες συντριβές δύο αεροπλάνων 737 MAX.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα και οι τρεις δείκτες είχαν «δυνατές» επιδόσεις, με τους S&P 500 και Nasdaq Composite να σημειώνουν την Παρασκευή νέα ιστορικά υψηλά τόσο ενδοσυνεδριακά όσο και στο κλείσιμο, σφραγίζοντας την τέταρτη θετική τους εβδομάδα στις τελευταίες πέντε, καθώς η αγορά αισιοδοξεί πως τυχόν περαιτέρω χαλάρωση του πληθωρισμού αλλά και νέες ενδείξεις πίεσης της αμερικανικής οικονομίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Fed σε μείωση των επιτοκίων.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που αναμένονται την Πέμπτη, ενδέχεται να ενισχύσουν αυτές τις ελπίδες σε περίπτωση που ο πληθωρισμός παρουσιάσει μικρή αποκλιμάκωση, όπως αναμένεται. Την Παρασκευή θα δημοσιευθούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού.

Ακόμα, μια σειρά από μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup και της JPMorgan Chase, θα ξεκινήσουν την περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών κερδών β' τριμήνου αυτή την εβδομάδα. Αποτελέσματα θα ανακοινώσουν ακόμα η PepsiCo και η Delta Air Lines.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Exxon Mobil: «Βλέπει» πλήγμα στα κέρδη τριμήνου λόγω της μείωσης των τιμών αερίου

Σε χαμηλά σχεδόν δύο εβδομάδων έκλεισε το πετρέλαιο

Ένοχη δηλώνει η Boeing για τις πολύνεκρες συντριβές των 737 MAX - «Τσουχτερό» πρόστιμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider