Σε χαμηλά σχεδόν δύο εβδομάδων έκλεισε το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά σχεδόν δύο εβδομάδων έκλεισε το πετρέλαιο
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουνίου ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουνίου ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, εξαιτίας κυρίως της αποδυνάμωσης της καταιγίδας Beryl που απείλησε προσωρινά τις εγκαταστάσεις εξόρυξης στο Κόλπο του Μεξικό και στην Καραϊβική σε συνδυασμό με την πρόοδο στις συνομιλίες Χαμάς - Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 82,33 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 0,83 δολαρίων ή 1%. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του WTI από τις 28 Ιουνίου.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να υποχωρούν κατά 0,9% στα 85,75 δολάρια/βαρέλι στις συναλλαγές στο ICE Futures Europe. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του brent από τις 26 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν με κέρδη για τέταρτη συναπτή εβδομάδα, με το WTI να ενισχύεται κατά περίπου 2%, ενώ αντίστοιχη άνοδο κατέγραψε και το brent. Μέχρι σήμερα, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά περίπου 16% από τις αρχές του 2024, ενώ το brent κερδίζει σχεδόν 12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Crypto: Τα bitcoin αξίας 2 δισ. της Γερμανίας, το «ξεπούλημα» και οι ανησυχίες των traders

Επίθεση 4 drones εναντίον εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν απέτρεψε η Φρεγάτα ΨΑΡΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider