Exxon Mobil: «Βλέπει» πλήγμα στα κέρδη τριμήνου λόγω της μείωσης των τιμών αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Exxon Mobil: «Βλέπει» πλήγμα στα κέρδη τριμήνου λόγω της μείωσης των τιμών αερίου
Η Exxon Mobil Corp εκτιμά ότι τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης στον κλάδο και η υποχώρηση στις τιμές του φυσικού αερίου θα κινήσουν πτωτικά και τα κέρδη της για το β' τρίμηνο.

Η Exxon Mobil εκτιμά ότι τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης στον κλάδο και η υποχώρηση στις τιμές του φυσικού αερίου θα κινήσουν πτωτικά και τα κέρδη της για το β' τρίμηνο.

Με δεδομένη την επίδραση των λειτουργικών παραγόντων στα τριμηνιαία αποτελέσματα της αμερικάνικης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναμένεται ότι τα κέρδη θα ανέλθουν στα 8,3 δισ. δολάρια ή και τα κέρδη ανά μετοχή θα κυμανθούν μεταξύ 1,50 και 2,40 δολαρίων. Πρόκειται για 17% κάτω από την εκτίμηση της αγοράς.

Η πρόβλεψη δεν περιλαμβάνει την πρόσθετη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από την εξαγορά της Pioneer Natural Resources, ύψους 60 δισ. που ολοκληρώθηκε στις 3 Μαΐου.

Ωστόσο, η Exxon έδωσε κάποιες ενδείξεις για το πώς η συμφωνία με την Pioneer, αναμένοντας ότι η Pioneer θα προσθέσει στην παραγωγή του β' τριμήνου μεταξύ 500.000 και 550.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κομισιόν παρείχε τεχνική υποστήριξη σε πάνω από 1.800 πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις

Eli Lilly: Εξαγοράζει τη βιοφαρμακευτική Morphic έναντι 3,2 δισ. δολάρια

Η MSD ανακοίνωσε την εξαγορά της EyeBio μέσω θυγατρικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider