Eli Lilly: Εξαγοράζει τη βιοφαρμακευτική Morphic έναντι 3,2 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eli Lilly: Εξαγοράζει τη βιοφαρμακευτική Morphic έναντι 3,2 δισ. δολάρια
Γραφεία Eli Lilly
Στην εξαγορά της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Morphic Holding έναντι 3,2 δισ. δολάρια θα προχωρήσει η Eli Lilly, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες τη Δευτέρα.

Στην εξαγορά της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Morphic Holding έναντι 3,2 δισ. δολάρια θα προχωρήσει η Eli Lilly, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες τη Δευτέρα.

Με αυτή την συμφωνία η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία θα αποκτήσει πρόσβαση σε ένα πειραματικό φάρμακο για τύπους φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου.

Η προσφορά της Lilly είναι 57 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, η οποία αντιπροσωπεύει ένα premium 79% από στην τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής. Μετά την είδηση οι μετοχές της Morphic σημείωσαν άνοδο 76% στα 56,15 δολάρια.

Το πειραματικό φάρμακο της Morphic, MORF-057, είναι μια από του στόματος θεραπεία που αυτή την στιγμή μελετάται σε δύο κλινικές μελέτες Φάσης 2 σε ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα και μίας μελέτης Φάσης 2 σε ασθενείς με νόσο του Crohn.

«Οι από του στόματος θεραπείες θα μπορούσαν να ανοίξουν νέες δυνατότητες για πρώιμη παρέμβαση σε ασθένειες όπως η ελκώδης κολίτιδα και επίσης να παρέχουν τη δυνατότητα συνδυαστικής θεραπείας για να βοηθήσουν ασθενείς με πιο σοβαρή νόσο», δήλωσε ο Daniel Skovronsky, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος στο Lilly Research Laboratories.

Τον Σεπτέμβριο, η μετοχή της Morphic σημείωσε βουτιά 55% σε δύο ημέρες μετά από όσα η Wall Street ερμήνευσε ως απογοητευτικά δεδομένα από μια μελέτη για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας. Εκείνη την εποχή, ο αναλυτής της BMO Research, Evan Seigerman υπερασπίστηκε το MORF-057 αφού μίλησε με τη διοίκηση της Morphic, λέγοντας ότι το sell off της μετοχής ήταν μια «υπερβολική αντίδραση».

«Η Morphic πάντα πίστευε ότι οι τεράστιες δυνατότητες του MORF-057 να ωφελήσει τους ασθενείς που πάσχουν από φλεγμονώδη εντερική νόσο θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί από τον ιδανικό στρατηγικό εταίρο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morphic, Praveen Tipirneni.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συγχώνευση Paramount με Skydance - Γεγονός το mega deal του Χόλιγουντ

Motor Oil: Εκπαιδευτική Δράση για τις ΑΠΕ από την MORE σε 40 Σχολεία σε Εύβοια, Κοζάνη και της Μονεμβασιά

Ελλάκτωρ: Από 26 Ιουλίου η επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ ανά μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider