Συγχώνευση Paramount με Skydance - Γεγονός το mega deal του Χόλιγουντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συγχώνευση Paramount με Skydance - Γεγονός το mega deal του Χόλιγουντ
Η ειδική επιτροπή της Paramount συμφώνησε στη συγχώνευση και κατέληξε για άλλη μια φορά σε προκαταρκτική συμφωνία με τη Skydance.

Η Paramount θα συγχωνευθεί με τη Skydance, με το deal που διήρκησε μήνες και πέρασε από... φουρτούνες να φτάνει τελικά στο τέλος του καθώς οι 2 πλευρές έδωσαν τα χέρια. Η ειδική επιτροπή της Paramount συμφώνησε στη συγχώνευση και κατέληξε για άλλη μια φορά σε προκαταρκτική συμφωνία με τη Skydance.

Η Paramount Global, η μητρική εταιρεία του CBS και του MTV, συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Skydance Media, παραδίδοντας τον έλεγχο ενός μεγάλου στούντιο του Χόλιγουντ στον ανεξάρτητο παραγωγό David Ellison και τερματίζοντας μία από τις πιο δραματικές συμφωνίες συγχώνευσης στην πρόσφατη ιστορία, ενώ μπαίνει το τέλος στην εποχής Ρέντστόουν.

Στο πλαίσιο της περίπλοκης συμφωνίας που ετοιμαζόταν εδώ και μήνες, η πρόεδρος της Paramount, Σάρι Ρέντστοουν, συμφώνησε να πουλήσει την οικογενειακή της εταιρεία National Amusements που ελέγχει περίπου το 77% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Paramount, στον παραγωγό ταινιών και τηλεόρασης έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία την Κυριακή.

Η συγχώνευση θα αποτελέσει έναν συνδυασμό μεταξύ της Paramount, του στούντιο των κλασικών ταινιών όπως το «Chinatown», ο «Νονός» και το «Breakfast at Tiffany’s», με τον οικονομικό της συνεργάτη σε αρκετές πρόσφατες ταινίες, όπως το «Top Gun: Maverick», «Mission: Impossible-Dead Reckoning» και «Star Trek Into Darkness».

Ο 41χρονος γόνος της τεχνολογίας που ίδρυσε τη Skydance, θα γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νέας Paramount, ενώ ο Τζεφ Σελ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της NBCUniversal, θα είναι ο νέος πρόεδρός της. Ο Έλισον και οι χρηματοδότες του, η οικογένεια Έλισον και η Redbird Capital Partners, θα πληρώσουν 15 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Έρευνα για την κρατική επιχορήγηση της Γερμανίας στη Lufthansa

Πρόγραμμα JANE EU: Δημιουργία δικτύων εμπειρογνωμοσύνης για τον καρκίνο

AXIA για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή - στόχος 27,4 ευρώ και 64% περιθώριο ανόδου

gazzetta
gazzetta reader insider insider