Νέα κέρδη στην Wall Street - Σε ρυθμούς... Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κέρδη στην Wall Street - Σε ρυθμούς... Τραμπ
Ο Dow Jones ενισχύεται 0,78% στις 40.313 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,44% στις 5.640 μονάδες και o Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,55% στις 18.497 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 22:31

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι 3 κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Δευτέρα, πιάνοντας το «νήμα» από τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που πέτυχαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τον αντίκτυπο της απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Tζερόμ Πάουελ.

Ο Τζερόμ Πάουελ διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι η Fed δεν θα περιμένει μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2% για να μειώσει τα επιτόκια. Ουσιαστικά, εννόησε πως η Fed θα μειώσει τα επιτόκιά της, όχι μόλις ο πληθωρισμός διολισθήσει στο 2%, αλλά νωρίτερα, όταν θα έχει μεγάλη βεβαιότητα για την πτωτική πορεία του προς τον στόχο, καθώς ήδη η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα έχει κάνει τη δουλειά της, αναπτερώνοντας την αισιοδοξία στους traders.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,78% στις 40.313 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,44% στις 5.640 μονάδες και o Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,55% στις 18.497 μονάδες. Οι επενδυτές εικάζουν η επίθεση κατά του Τραμπ μπορεί να δώσει περαιτέρω στους Ρεπουμπλικανούς στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

«Τα καλά νέα είναι ότι ο Τραμπ τραυματίστηκε στο αυτί, ότι δεν σκοτώθηκε και ως εκ τούτου πιστεύω ότι η αγορά θα συνεχίσει τη δυναμική της», τονίζει ο Σαμ Στόβαλ, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research. «Ο Τραμπ ήταν ήδη ο ξεκάθαρος πρωταγωνιστής και αυτό που έγινε θα εδραιώσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον δρόμο προς τις κάλπες», επεσήμανε ο Άνταμ Κρισαφούλι, ιδρυτής της Vital Knowledge.

«Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ν. Τραμπ έρχεται σε μια εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, με την εκστρατεία να χαρακτηρίζεται από έντονη ρητορική, σημαντική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και ένα διχασμένο εκλογικό σώμα», αναφέρει σε σημείωμά της η UBS. Τις επιπτώσεις για την Ευρωζώνη από μια δεύτερη προεδρική θητεία Τραμπ εξετάζει η Goldman Sachs, υπό τη βάση ενός νέου «εμπορικού πολέμου» και της διάχυσης τυχόν πιέσεων σε ζητήματα ασφάλειας, άμυνας και εσωτερικών πολιτικών επιλογών των ΗΠΑ. Ένα πρώτο βασικό σημείο είναι η δεύσμευση Τραμπ για επιβολή ενός γενικού δασμού 10% σε όλες τις εισαγωγές των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης), κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση του δείκτη αβεβαιότητας της εμπορικής πολιτικής, όπως συνέβη το 2018 - 2019. Ο οίκος υπολογίζει ότι η υψηλότερη αβεβαιότητα εμπορικής πολιτικής τείνει να έχει μεγάλες και επίμονα αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα της Ευρωζώνης, ενώ οι επιπτώσεις των πραγματικών αυξήσεων των δασμών είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστούν. Ενώ, η αβεβαιότητα της εμπορικής πολιτικής συνήθως μειώνει τον πληθωρισμό, οι αναλυτές διαπιστώνουν ότι οι υψηλότεροι δασμοί τείνουν να είναι πληθωριστικοί, αν και οι επιπτώσεις είναι μικρές.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Tαυτόχρονα, στο επενδυτικό μικροσκόπιο βρίσκονται και τα οικονομικά μεγέθη του δεύτερου τριμήνου που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον πιο πρόσφατο καταλύτη για την αγορά που καταρρίπτει διαδοχικά νέα ρεκόρ φέτος. Όπως πολλοί ανέμεναν, ράλι 32% σημειώνει η μετοχή της Trump Media καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η απόπειρα δολοφονίας καθιστά πιο πιθανή τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Υπερδιπλασιασμό κερδοφορίας στο β' τρίμηνο με οδηγό τη επενδυτική τραπεζική πέτυχε η Goldman Sachs, που ανακοίνωσε τα οικονομικά της μεγέθη πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street την Δευτέρα. Ειδικότερα, η ισχυρή επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 3,04 δισ. δολαρίων ή 8,62 δολ. ανά μετοχή, στο β' τρίμηνο υπερδιπλάσια από τα 1,22 δισ. ή 3,08 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας με άνεση την πρόβλεψη για 8,34 δολ. ανά μετοχή. Τα συνολικά της έσοδα ανήλθαν σε 12,73 δισ. δολάρια, καταρρίπτοντας επίσης τη μέση πρόβλεψη για 12,46 δισ. δολ. ενώ οι προμήθειες από τη επενδυτική τραπεζική της παρουσίασαν αύξηση κατά 21% στα 1,73 δισ. δολάρια.

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν τα assets που διαχειρίστηκε η BlackRock στη λήξη του β' τριμήνου του 2024. Συγκεκριμένα, τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση της BlackRock διαμορφώθηκαν στα 10,6 τρισ. δολάρια, από 9,43 τρισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, χάρη στην αύξηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των πελατών και καθώς οι επενδυτές διοχέτευαν χρήματα στα ETF της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Μυστική Υπηρεσία είναι πεπεισμένη για την ασφάλεια στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

Πηγές ΥΠΕΘΟ: Κάλεσμα Χατζηδάκη στις ελληνικές τράπεζες για χαμηλότερες προμήθειες

Οι τουριστικοί μετανάστες του Αυγούστου

gazzetta
gazzetta reader insider insider