Σε ρυθμούς ρεκόρ η Wall Street - Ράλι 500 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ρυθμούς ρεκόρ η Wall Street - Ράλι 500 μονάδων για τον Dow Jones
Λιανικές πωλήσεις και τραπεζικά αποτελέσματα ωθούν υψηλότερα την αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 19:16

Σε αναζήτηση νέων κορυφών στέλνει τους δείκτες της Wall Street η αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά μετά τα στοιχεία για το λιανεμπόριο των ΗΠΑ αλλά και τα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Bank of America (BofA).

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,38% στις 40.766 μονάδες σημειώνοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κινείται με άνοδο 0,29% στις 5.648 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 0,19% στις 18.438 μονάδες.

Επιπλέον, στροφή της αγοράς προς μικρής κεφαλαιοποίησης μετοχές συνεχίζεται, με τον Russell 2000 να σημειώνει άνοδο σχεδόν 2%, που χθες έπιασε τα υψηλότερα επίπεδα από το 2020, καθώς οι αναλυτές εκτίμησαν πως μία δεύτερη θητεία Τραμπ θα επωφελήσει σημαντικά τις μικρότερες εισηγμένες, όπως συνέβη και κατά την πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο, μετά την επικράτησή τους στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Τα έσοδα της BofA για το β' τρίμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε πριν από το «καμπανάκι» της Τρίτης, ανήλθαν στα 25,54 δισ. δολάρια με «μοχλό» την επενδυτική τραπεζική. Ωστόσο, συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους τα οικονομικά μεγέθη ήταν πιο αδύναμα.

Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε πως κέρδη 83 σεντς ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 80 σεντς/μετοχή, ενώ ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 25,54 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση για 25,22 δισ. δολάρια. Στον απόηχο, η μετοχή της ενισχύεται 5,26%.

Ακόμη, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι τα κέρδη και τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω των ισχυρών επιδόσεων που παρουσίασε η εμπορική και επενδυτική τραπεζική και βλέπει την μετοχή της να ενισχύεται σχεδόν 3%.

Καλύτερες από το αναμενόμενο ανήλθαν και οι λιανικές πωλήσεις για τον Ιούνιο, που παρέμειναν αμετάβλητες έναντι των προβλέψεων για μείωση 0,4%. Με εξαίρεση των κλάδων των αυτοκινήτων και του φυσικού αερίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Ιούνιο, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία. Ωστόσο, οι πωλήσεις καινούργιων οχημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μια κατηγορία με αρκετές αυξομειώσεις, μειώθηκαν κατά 2% και ώθησαν καθοδικά και τα συνολικά στοιχεία.

Στα επιχειρηματικά νέα, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Apple τη Δευτέρα, κινούμενη προς νέο ιστορικό ρεκόρ καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε την τιμή - στόχο της μετοχής και την τοποθέτησε στα «top pick» της, επιβραβεύοντας ουσιαστικά τα επιτεύγματα του τεχνολογικού γίγαντα στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η προσθήκη ΑΙ εργαλείων στις συσκευές της, οδήγησε σε άνοδο των πωλήσεων.

Ειδικότερα, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός των ΗΠΑ αύξησε την τιμή - στόχο για την μετοχή της επιχείρησης στα 273 δολάρια από 216 δολάρια προηγουμένως με σύσταση «buy». Μετά την αναβάθμιση, η μετοχή της Apple (που επιδίδεται σε ράλι σχεδόν 20% φέτος), σκαρφάλωσε πλέον τα 236,30 δολάρια, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία σε 3,62 τρισ. δολάρια, που συνιστά την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση εταιρίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιστορικό ρεκόρ για τη μετοχή της Apple - Στα top picks της Morgan Stanley λόγω AI

Morgan Stanley: Άλμα 41% στα κέρδη β' τριμήνου - Στα 3,08 δισ. δολάρια

BofA: Στα 25,54 δισ. δολ. τα έσοδα β' τριμήνου - Νίκησε τις προβλέψεις για κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider