Ιστορικό ρεκόρ για τη μετοχή της Apple - Στα top picks της Morgan Stanley λόγω AI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιστορικό ρεκόρ για τη μετοχή της Apple - Στα top picks της Morgan Stanley λόγω AI
Apple
O χρηματοπιστωτικός κολοσσός των ΗΠΑ αύξησε την τιμή - στόχο για την μετοχή της επιχείρησης στα 273 δολάρια από 216 δολάρια προηγουμένως

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Apple τη Δευτέρα, κινούμενη προς νέο ιστορικό ρεκόρ καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε την τιμή - στόχο της μετοχής και την τοποθέτησε στα «top pick» της, επιβραβεύοντας ουσιαστικά τα επιτεύγματα του τεχνολογικού γίγαντα στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η προσθήκη ΑΙ εργαλείων στις συσκευές της, οδήγησε σε άνοδο των πωλήσεων.

Ειδικότερα, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός των ΗΠΑ αύξησε την τιμή - στόχο για την μετοχή της επιχείρησης στα 273 δολάρια από 216 δολάρια προηγουμένως με σύσταση «buy». Μετά την αναβάθμιση, η μετοχή της Apple (που επιδίδεται σε ράλι σχεδόν 20% φέτος), σκαρφάλωσε πλέον τα 236,30 δολάρια, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία σε 3,62 τρισ. δολάρια, που συνιστά την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση εταιρίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δύναμη πυρός η Apple Intelligence

Yπενθυμίζεται πως σε μια προσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με την Google και την OpenAI, η εταιρία παρουσίασε τον περασμένο μήνα το Apple Intelligence, προκαλώντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία, που είναι συμβατή μόνο με το 8% των συσκευών iPhone και iPad.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η Apple έχει 1,3 δισεκατομμύρια smartphones που χρησιμοποιούνται από τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον ανέφεραν ότι η εταιρεία θα μπορούσε να πουλήσει σχεδόν 500 εκατομμύρια iPhones μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Aνάκαμψη της αγοράς smartphones

Οι αναλυτές του κλάδου αναμένουν ότι η Samsung και η Apple θα ηγηθούν της ανάκαμψης στης παγκόσμιας αγοράς smartphones φέτος, δεδομένου του ενθουσιασμού που έχει πυροδοτήσει η ένταξη των δυνατοτήτων ΑΙ στις συσκευές. Η Apple πούλησε 45,2 εκατ. smartphones παγκοσμίως το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, από τα 44,5 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε στο 15,8% από 16,6% την ίδια περίοδο πέρυσι. Στο μεταξύ, οι ετήσιες πωλήσεις της Apple στην Ινδία σημείωσαν ρεκόρ περίπου 8 δισ. δολαρίων, που αναδεικνύεται ως μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή κερδοφορία για την Goldman Sachs το β' τρίμηνο - Στα 12,7 δισ. δολάρια τα έσοδα

Το Revolut Pay στις επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς της Simpler

Apple Vision Pro: Σε ποιες χώρες είναι διαθέσιμο από σήμερα το headset των 3.500 δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider