Η Wall Street του rotation: Νέο ρεκόρ για τον Dow, η χειρότερη ημέρα του Nasdaq από το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Wall Street του rotation: Νέο ρεκόρ για τον Dow, η χειρότερη ημέρα του Nasdaq από το 2022
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,76% κλείνοντας στις 17.997,81 μονάδες με τις τεχνολογικές μετοχές mega cap να σημειώνουν σημαντικές απώλειες.

Υποχώρησαν οι S&P 500 και Nasdaq Composite στην Wall Street την Τετάρτη, καθώς συνεχίστηκε το rotation με τους επενδυτές να γυρίζουν την πλάτη στις megacap μετοχές καθώς έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι για τις μειώσεις των επιτοκίων, κάτι που θα ωφελήσει τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 2,76% κλείνοντας στις 17.997,81 μονάδες με τις τεχνολογικές μετοχές mega cap να σημειώνουν σημαντικές απώλειες. Αυτή ήταν η χειρότερη ημερήσια πτώση του δείκτη από τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο ευρύς S&P 500 διαπραγματεύτηκε 1,38% χαμηλότερα στις 5.588,71 μονάδες, ενώ μόνο ο Dow Jones κράτησε αντιστάσεις και έκλεισε με κέρδη 0,59% στις 41.198,08 μονάδες. Νωρίτερα είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά τις 41.200 μονάδες. Στον δείκτη έδωσαν ώθηση τα κέρδη σχεδόν 4% της United Health Group, μετά τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Οι υπηρεσίες τεχνολογίας και επικοινωνιών ήταν οι δύο τομείς με τη χειρότερη απόδοση του S&P 500 στη συνεδρίαση. Η Μeta υποχώρησε 6,62%, ενώ οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας Apple, Netflix και Microsoft υποχώρησαν 2,53%, 1,35% και 1,33% αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο των απωλειών σήμερα βρίσκονται οι μετοχές των κολοσσών παραγωγής ημιαγωγών, όπως των ASML, Nvidia και TSMC, μετά τις αναφορές δημοσιευμάτων πως επίκεινται αυστηρότεροι περιορισμοί στις εξαγωγές από τις ΗΠΑ αλλά και έξαρση των γεωπολιτικών εντάσεων, οι οποίες τροφοδοτούνται από τα σχόλια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και μεγάλου φαβορί να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Οι απότομες κινήσεις των μετοχών συγκεκριμένα ξεκίνησαν από την στιγμή που το Bloomberg ανέφερε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει έναν εκτεταμένο κανόνα για τον περιορισμό των εταιρειών που εξάγουν τον εξοπλισμό τους για την κατασκευή τσιπ στην Κίνα. Την ίδια στιγμή ο Τραμπ δήλωσε ότι η Ταϊβάν πρέπει να πληρώσει τις ΗΠΑ για την άμυνα που της παρέχει, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Businessweek που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Υποστήριξε επίσης ότι η Ταϊβάν πήρε «περίπου το 100%» της αμερικανικής δραστηριότητας στον κλάδο των ημιαγωγών.

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε 6,64% ενώ εκείνη της Taiwan Semiconductor στην Wall Street, σημείωσε απώλειες σχεδόν 8%

Ο Russel 2000 διολίσθησε 0,6%, θέτοντας σε κίνδυνο το θετικό πενθήμερο σερί. Ωστόσο, ο δείκτης που εστιάζει στη μικρή κεφαλαιοποίηση έχει αναρριχηθεί σχεδόν 10% τις τελευταίες πέντε ημέρες συναλλαγών καθώς διευρύνθηκε το ράλι της αγοράς. Αυτό το rotation έρχεται καθώς οι έμποροι αισιοδοξούν για τις μειώσεις των επιτοκίων. Τα «Fed funds futures» βλέπουν 100% πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ολοταχώς για τα 2.500 δολάρια με νέα ρεκόρ

Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 2% για το αμερικανικό αργό

Ευρωαγορές: Αρνητικό 3x3 με τεχνολογικές πιέσεις - «Βουτιά» 11% της ASML

gazzetta
gazzetta reader insider insider