Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 2% για το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 2% για το αμερικανικό αργό
Κέρδη άνω του 2% σημείωσε το αμερικανικό αργό την Τετάρτη λόγω μεγαλύτερης από την αναμενόμενη εβδομαδιαίας πτώσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

Κέρδη άνω του 2% σημείωσε το αμερικανικό αργό την Τετάρτη λόγω μεγαλύτερης από την αναμενόμενη εβδομαδιαίας πτώσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα το West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 1,94 δολ. ή 2,4%, κλείνοντας στα 82,70 δολ. το βαρέλι , ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent σημείωσαν άνοδο 1,34 δολ. ή 1,6%, στα 85,06 δολ. το βαρέλι.

Την Τρίτη, το Brent έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιουνίου και το WTI στο χαμηλότερο από τις 21 Ιουνίου.

Η διαφορά του Brent έναντι του WTI μειώθηκε σε περίπου 3,82 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο. Αυτή η μείωση της διαφοράς σημαίνει ότι οι εταιρείες ενέργειας έχουν λιγότερους λόγους να ξοδεύουν χρήματα για να στείλουν πλοία στις ΗΠΑ για να παραλάβουν αργό για εξαγωγή.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) δήλωσε ότι οι ενεργειακές εταιρείες απέσυραν 4,9 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από την αποθήκευση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 12 Ιουλίου.

Αυτό συγκρίνεται με την πτώση κατά 30.000 βαρέλια που προβλέπουν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters και πτώση 4,4 εκατομμυρίων βαρελιών σε έκθεση του εμπορικού ομίλου του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API).

Ένα ασθενέστερο δολάριο μπορεί να τονώσει τη ζήτηση για πετρέλαιο καθιστώντας εμπορεύματα σε δολάρια όπως το πετρέλαιο φθηνότερα για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Επίσης, η υποστήριξη των τιμών του αργού ήταν αυξανόμενος γεωπολιτικός κίνδυνος, δήλωσε ο George Khoury, παγκόσμιος επικεφαλής εκπαίδευσης και έρευνας στο CFI, προσθέτοντας ότι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη θα μπορούσαν να συνεχίσουν να τροφοδοτούν κινδύνους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ολοταχώς για τα 2.500 δολάρια με νέα ρεκόρ

Ευρωαγορές: Αρνητικό 3x3 με τεχνολογικές πιέσεις - «Βουτιά» 11% της ASML

Χρηματιστήριο: Ήπια πτώση με μικρό τζίρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider