Τι θα συμβεί στο δολάριο εάν κερδίσει ο Τραμπ - Η ανάλυση της Citi

Χρήστος Δοντάς
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα συμβεί στο δολάριο εάν κερδίσει ο Τραμπ - Η ανάλυση της Citi
Ο Ντόναλντ Τραμπ με επίδεσμο στο δεξί αυτί / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Οι αμερικανικές εκλογές θα είναι θετικές για το δολάριο, ενώ το αποτέλεσμα της κάλπης θα έχει αποτιμηθεί πλήρως μέχρι την 5η Νοεμβρίου.

Μία ενδεχόμενη επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο είναι απίθανο να οδηγήσει σε ασθενέστερο δολάριο, παρά την επιθετική ρητορική του, σύμφωνα με αναλυτές της Citi. Η κύρια υπόθεση εργασίας της εισηγμένης της Wall Street παραμένει ότι οι αμερικανικές εκλογές θα είναι θετικές για το δολάριο, ενώ το αποτέλεσμα της κάλπης θα έχει αποτιμηθεί πλήρως μέχρι την 5η Νοεμβρίου.

«Πιστεύουμε ότι οι εκλογές θα είναι θετικές για το δολάρια των ΗΟΑ στις τελευταίες μας προβλέψεις, ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι τα σχόλια του Τραμπ σε πρόσφατες συνεντεύξεις του υποδηλώνουν την επιθυμία για μία αποδυνάμωση του νομίσματος», υπογράμμισαν. Οι δημοσκοπήσεις και οι αγορές στοιχηματίζουν υπέρ του Τραμπ μετά το debate της 27ης Ιουνίου.

Ενώ η Citi σημειώνει ότι τέτοιες τάσεις μπορεί να είναι ασταθείς και ευμετάβλητες, τονίζουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για μεγάλες προεκλογικές προβλέψεις αναφορικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Παράλληλα, προειδοποιούν πως κλίμα της αγοράς μπορεί να ταλαντευτεί, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και ο Τζο Μπάιντεν καθίσταται όλο και πιο αμφίβολος. Προτείνουν την υιοθέτηση στάσης αναμονής μέχρι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, επισημαίνουν ότι η στροφή της προσοχής του Τραμπ στο εμπόριο και τις ευρύτερες σχέσεις με την ΕΕ θα μπορούσε να περιορίσει τυχόν ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ διαβλέπουν νέες πιέσεις σε γεν και γουάν. Η Citi υπενθυμίζει ταυτόχρονα ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ, παρά τις προσπάθειες υποτίμησης του δολαρίου, η δυναμική του εμπορίου στήριξε τελικά το αμερικανικό νόμισμα.

Συμπερασματικά εκτιμούν πως εάν δεν υπάρξει μια συντονισμένη διεθνής κερδοσκοπική προσπάθεια για σορτάρισμα του ισχυρού δολαρίου, οι πολιτικές του Τραμπ θα επηρεάσουν ελάχιστα την κυριαρχία του νομίσματος των ΗΠΑ στις αγορές. «Το 2018-2019, όταν ο Τραμπ έστρεψε την εσωτερική πολιτική στην ανάπτυξη του εμπορίου, η εμπρηστική ρητορική του για την Κίνα και τους δασμούς, έδωσε ώθηση στο δολάριο» αποσαφηνίζει η Citi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα μετά το τεχνολογικό black out

Attica Bank - Παγκρήτια: Στη Βουλή η σύμβαση συγχώνευσης – Την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή

Τεχνολογικό black out: Πότε θα αποκατασταθούν οι υπηρεσίες - Μια ενημέρωση ρουτίνας με παγκόσμιες συνέπειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider