Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς οι traders αξιολογούν το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς οι traders αξιολογούν το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1% στις 515,15 μονάδες, με τους κλάδους των ταξιδίων και αναψυχής να είναι οι μόνοι που κινήθηκαν πτωτικά.

Θετική αντίδραση στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να αποχωρήσει από την διεκδίκηση μίας νέας θητείας στον Λευκό Οίκο επιφύλαξαν, τη Δευτέρα, οι ευρωαγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1% στις 515,15 μονάδες, με τους κλάδους των ταξιδιών και αναψυχής να είναι οι μόνοι που κινήθηκαν πτωτικά. Ο Eurostoxx 50 πρόσθεσε 1,44%, κλείνοντας στις 4.896 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε άνοδο 0,53% στις 8.198 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κέρδισε 1,39% στις 18.417 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 1,16%, στις 7.622 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB, με άνοδο 1,17% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 34.615 μονάδες. Στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,51% στις 11.143 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ryanair στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου έκανε βουτιά άνω του 17% μετά από ανακοίνωση της εταιρείας για πτώση 46% στα τριμηνιαία κέρδη. Συγκεκρισμένα, ο ιρλανδικός εκπτωτικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μετά από φόρους τους τρεις μήνες έως το τέλος Ιουνίου - το πρώτο τρίμηνο της Ryanair - ανήλθαν σε 360 εκατομμύρια ευρώ (392 εκατομμύρια δολάρια), σημαντικά χαμηλότερα από τα 663 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Οι traders παγκοσμίως παρακολουθούν στενά το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ μετά την απόσυρση του Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία την Κυριακή και καλωσόρισαν την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις για τους Δημοκρατικούς. Η κίνηση ήταν ευρέως αναμενόμενη μετά την κακή εικόνα του Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο, με τις δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν να ευνοούν τον τελευταίο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Βλέπει ξανά τις 1.500 μονάδες με δυνατές τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider