Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων
Πτώση 5% για την Porsche.

Ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από μία σειρά εταιρειών της περιοχής.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται οριακά 0,09% στις 515,25 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 προσθέτει 0,11% και ανέρχεται στις 4.901 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί 0,44% στις 8.162 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ισχυροποιείται 0,33% στις 18.477 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,28% και κινείται στις 7.600 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB με +0,06% βρίσκεται στις 34.644 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 χάνει 0,11% στις 11.130 μονάδες.

Στο ταμπλό, 5% αποδυναμώνεται η μετοχή της Porsche, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε το guidance της για τα ετήσια έσοδά της αναφέροντας ότι η έλλειψη εξαρτημάτων αλουμινίου θα μπορούσε να την κάνει να σταματήσει την παραγωγή ορισμένων μοντέλων.

Τα έσοδα αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 39 και 40 δισ. ευρώ (42,5 δισ. δολάρια - 43,6 δισ. δολάρια), από την προηγούμενη πρόβλεψη που ήταν 40 δισ. ευρώ σε 42 δισ. ευρώ, όπως επισημαίνει σε δήλωσή της την Τρίτη η αυτοκινητοβιομηχανία που ελέγχεται από τη Volkswagen AG.

Μεταξύ των εταιρειών που θα παρουσιάσουν την Τρίτη τις τριμηνιαίες εκθέσεις κερδών βρίσκεται η Banco de Sabadell, η Randstad και η LVMH.

Στο οικονομικό μέτωπο, η Ουγγαρία θα παρουσιάσει την απόφαση της για τα επιτόκια.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη στις πολιτικές εξελίξεις από τις ΗΠΑ, όπου μετά την απόσυρση του προέδρου Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων -τουλάχιστον 1.967- , επομένως μπορεί να θεωρείται οριστικό πως θα είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ασία

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η Wall Street κατάφερε να ξεπεράσει την πολιτική αβεβαιότητα και σημείωσε κέρδη.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε 0,61%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,09% και ο ευρείας κλίμακας Topix πρόσθεσε 0,08%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,46%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κατέγραψε άνοδο 0,48%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,09%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Porsche: Η έλλειψη ανταλλακτικών μείωσε την πρόβλεψη για τα ετήσια έσοδα - «Βουτιά» άνω του 5% της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider