Porsche: Η έλλειψη ανταλλακτικών μείωσε την πρόβλεψη για τα ετήσια έσοδα - «Βουτιά» άνω του 5% της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Porsche: Η έλλειψη ανταλλακτικών μείωσε την πρόβλεψη για τα ετήσια έσοδα - «Βουτιά» άνω του 5% της μετοχής
Μείωσε τις προβλέψεις για τα έσοδά της για ολόκληρο το έτος η Porsche, με την εταιρεία να αναφέρει ότι η έλλειψη εξαρτημάτων αλουμινίου θα μπορούσε να την κάνει να σταματήσει την παραγωγή ορισμένων μοντέλων. 

Μείωσε τις προβλέψεις για τα ετήσια έσοδά της η Porsche, με την εταιρεία να αναφέρει ότι η έλλειψη εξαρτημάτων αλουμινίου θα μπορούσε να την κάνει να σταματήσει την παραγωγή ορισμένων μοντέλων.

Τα έσοδα αναμένεται πως θα κυμαίνονται μεταξύ 39 και 40 δισ. ευρώ (42,5 δισ. δολάρια - 43,6 δισ. δολάρια), από την προηγούμενη πρόβλεψη που ήταν 40 δισ. ευρώ σε 42 δισ. ευρώ, όπως επισημαίνει σε δήλωσή της την Τρίτη η αυτοκινητοβιομηχανία που ελέγχεται από τη Volkswagen AG. Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης τις προσδοκίες της για το περιθώριο λειτουργικού κέρδους επί των πωλήσεων, τοποθετώντας τις σε ένα εύρος μεταξύ 14% και 15% — χαμηλότερο από το προηγούμενο διάστημα 15% έως 17% που προβλεπόταν.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί σήμερα 5,23%.

Η έλλειψη εφοδιασμού εξαρτημάτων είναι αποτέλεσμα της πλημμύρας που υπέστη μια μονάδα παραγωγής ενός σημαντικού Ευρωπαίου προμηθευτή αλουμινίου, όπως τονίζει η Porsche στη δήλωσή της. Το ζήτημα έχει επηρεάσει τα εξαρτήματα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται σε όλα τα οχήματα της Porsche.

Η υποβάθμιση των εσόδων είναι η δεύτερη κακή είδηση ​​από την Porsche μέσα σε δύο ημέρες. Τη Δευτέρα, εγκατέλειψε τις φιλοδοξίες της για πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων λόγω της χαμηλότερης δυναμικής, σε σχέση με τις εκτιμήσεις, για τα plug-in μοντέλα στην Ευρώπη και την Κίνα.

Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης τις προσδοκίες της για λειτουργική απόδοση επί των πωλήσεων, τοποθετώντας τις σε ένα εύρος μεταξύ 14% και 15% — χαμηλότερο από το προηγούμενο διάστημα 15% έως 17% που προβλεπόταν. Η Porsche είπε ότι μια σειρά από προμηθευτές της επηρεάστηκαν από μια «σημαντική έλλειψη εφοδιασμού όσον αφορά τα ειδικά κράματα αλουμινίου». Αυτό επηρέασε την παραγωγή οχημάτων που χρησιμοποιούν εξαρτήματα αμαξώματος αλουμινίου, πρόσθεσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπύρα: «Γκολ» στην κατανάλωση από Euro και Ολυμπιακούς Αγώνες - Οι προοπτικές της αγοράς

Attica Bank: Στη Βουλή η σύμβαση για συγχώνευση με Παγκρήτια και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 735 εκατ. ευρώ

Μαρίνα Καλαμαριάς - ΤΑΙΠΕΔ: Αναβάθμιση μέσω ήπιας δόμησης – Το condo hotel, οι μισθωμένες κατοικίες, οι ελεύθεροι χώροι

gazzetta
gazzetta reader insider insider