Οριακές μεταβολές και stock picking στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές και stock picking στο Χρηματιστήριο
Οι τράπεζες συνεχίζουν να αποτελούν οδηγό για την αγορά με φόντο τις 1.500 μονάδες.

Κλεισίματα πάνω από τις 1.485 μονάδες επιζητά το Χρηματιστήριο, ώστε να μπορέσει να περάσει πάνω από τις 1.500 με απώτερο στόχο τις 1.550 μονάδες.

Κυρίαρχες στο δυναμικό comeback της αγοράς είναι οι τράπεζες. Ο ΔΤΡ έσπασε κρίσιμες αντιστάσεις και έχει πλέον τη δύναμη να αναρριχηθεί προς τις 1.370+ μονάδες σε πρώτο βαθμό, με τις πιεσμένες προ μηνών Πειραιώς και Alpha να ηγούνται της ανόδου αυτό το διάστημα.

Ώθηση στην αγορά προσφέρει και η επάνοδος των αγοραστών σε Ευρώπη και Αμερική, με DAX και CAC να ανεβάζουν ρυθμούς όπως και η Wall Street, μετά το σύντομο pullback. Βέβαια η μεταβλητότητα παραμένει υψηλή στις διεθνείς αγορές προβληματίζοντας κυρίως του γρήγορους παίκτες.

Όπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, «η Alpha Bank συνεχίζει να κλείνει την ψαλίδα, η Eurobank παντός καιρού με χαμηλό beta, η Εθνική τράβηξε και πάλι το ενδιαφέρον μετά από μεγάλο διάστημα, ενώ η Πειραιώς φαίνεται να θέλει να πλησιάσει και πάλι την τιμή του placement. Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται ενώ μην ξεχνάμε και την Moody's που έχει όλες τις πιθανότητες να μας αναβαθμίσει αρχές φθινοπώρου».

Η Eurobank χτύπησε νέα πολυετή υψηλά στα 2,24 ευρώ και έχει ως στόχο τα 2,35 ευρώ πλέον, ενώ η Πειραιώς με την υπέρβαση των 3,934 περίπου βγάζει νέες δυνάμεις να χτυπήσει νέα πολυετή υψηλά. Θυμίζουμε ότι τα 4,22 ευρώ ήταν το τελευταίο υψηλό που πέτυχε η τράπεζα.

Ο ΓΔ πλήρωσε το 61% της συνολικής πτωτική κίνησης με χαμηλές ταχύτητες και τζίρους. Η κατοχύρωση του 1.472 θα μπορούσε να δοκιμάσει και πάλι την ζώνη του 1.500. Το 1.450 και 1.440 λειτουργούν σαν στηρίξεις στην παρούσα. Σε εβδομαδιαίο ανέβηκε το stop στο long στο 1.395 σε κλείσιμο εβδομάδας.

Να υπενθυμίσουμε πως στα τέλη Ιουλίου ξεκινά το τραπεζικό Q2, με την Πειραιώς να ανακοινώνει αποτελέσματα στις 31 Ιουλίου (πριν το άνοιγμα) μαζί με την Eurobank (μετά το άνοιγμα), η Εθνική ακολουθεί την 1η Αυγούστου και η Alpha στις 2.

Παράλληλα, μένοντας στα τραπεζικά, νομοθετική κύρωση αναμένεται να λάβει αυτή την εβδομάδα η σύμβαση της συγχώνευσης Attica Bank – Παγκρήτιας Τράπεζας και της επένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Thrivest Holding για την κεφαλαιακή ενίσχυση του ενιαίου τραπεζικού σχήματος, το οποίο θα αποτελέσει τον πέμπτο τραπεζικό πόλο. H σχετική σύμβαση που υπογράφηκε από τους μετόχους στις 18 Ιουλίου εισάγεται σήμερα (στις 10 π.μ.) προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Στα διεθνή υπάρχουν ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις δεικτοβαρείς Alphabet, Tesla, Visa, Coca Cola, General Electric και General Motors.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ήπια άνοδο σήμερα στο 0,11% και στις 1.484,05 μονάδες, με τζίρο από πακέτα σε ΠΕΙΡ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,16% και ο τραπεζικός υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,10% στις 1.347 μονάδες.

Στις τράπεζες οριακές μεταβολές καταγράφουν Πειραιώς, Eurobank και Alpha, ενώ πτώση 0,38% καταγράφει η ΕΤΕ στα 8,382 ευρώ.

Κέρδη 0,78% για τη ΔΕΗ στα 11,59 ευρώ, με τη Metlen στα 36,66 ευρώ και τη ΜΠΕΛΑ στο 1,27%. Κέρδη και για τα διυλιστήρια, ενώ κατά 0,76% υποχωρεί η Aegean και κατά 0,3% η ΕΕΕ.

Απώλειες 1,07% για Sarantis και -0,48% για ΟΤΕ. Συνεχίζουν ανοδικά ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Στη Βουλή η σύμβαση για συγχώνευση με Παγκρήτια και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 735 εκατ. ευρώ

Μπύρα: «Γκολ» στην κατανάλωση από Euro και Ολυμπιακούς Αγώνες - Οι προοπτικές της αγοράς

Φορολογικές δηλώσεις: Σενάριο μικρής παράτασης στο τραπέζι του ΥΠΕΘΟ

gazzetta
gazzetta reader insider insider