Απώλειες 1 τρισ. δολαρίων για Nasdaq από την κατακρήμνιση της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 1 τρισ. δολαρίων για Nasdaq από την κατακρήμνιση της Wall Street
«Καπνός» 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία στην Wall Street την Τετάρτη.

Το ισχυρό sell off που έλαβε χώρα στην Wall Street την Τετάρτη, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Nasdaq που απώλεσε 3,64% στις 17.342 μονάδες και βαρίδι την τεχνολογία με την καταβαράθρωση 12,33% της Tesla, είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν «καπνός» 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μάλιστα, ο S&P και ο Nasdaq κατέγραψαν την χειρότερη ημερήσια επίδοσή τους από το 2022 με τους πωλητές να ενεργοποιούνται έπειτα από τα απογοητευτικά, τριμηνιαία οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η επιχείρηση του Έλον Μασκ και η μητρική της Google, Alphabet, που στα ταμπλό κατρακύλησε 5% στην πιο αδύναμη απόδοσή της από τον Ιανουάριο.

«Η κύρια ανησυχία είναι, πού πηγαίνουν οι δαπάνες για επενδύσεις σε ΑΙ» τονίζει ο Άλεκ Γιανγκ, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στη Mapsignals. «Ξοδεύονται αρκετά τρελά χρήματα. Ίσως αποδώσει σε λίγα χρόνια. Αλλά νομίζω ότι οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι η ανταμοιβή τους θα πάρει χρόνο ενώ ήδη τα κέρδη πλήττονται με βραχυπρόθεσμους ρυθμούς» πρόσθεσε.

Οι επενδυτές πληρώνουν τώρα περισσότερα για να προστατευτούν από τις διακυμάνσεις της τεχνολογίας. Οι επενδυτές φαίνεται να αφουγκράζονται την αυξανόμενη φημολογία σε ορισμένους κύκλους της Wall Street ότι το ράλι της τεχνητής νοημοσύνης που τροφοδότησε μια φούσκα που προσέθεσε αξία 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον S&P 500 το περασμένο έτος είναι βέβαιο ότι θα σκάσει.

«Βραχυπρόθεσμα, μπορεί να υπάρξει μια μικρή κόπωση από την AI, ακριβώς επειδή ορισμένες από αυτές τις επενδύσεις που έκαναν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην AI μπορεί να μην αποδώσουν στο χρονικό διάστημα που είχαν στο μυαλό τους οι επενδυτές», τονίζει ο Νέβιλ Τζέιβερι, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Allspring Global Investments.

Το «ξεπούλημα» έστειλε τον δείκτη του Bloomberg που παρακολουθεί τις λεγόμενες «Υπέροχες Επτά (Μagnificent Seven ή Mag 7, σσ: Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Tesla και Meta) σε πτώση 5,9%, κάτω από τη μέση τιμή των τελευταίων 50 ημερών για πρώτη φορά από τον Μάιο. Ωστόσο, από την αρχή του έτους ενισχύεται 33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intracom: Πώληση του 27% της Κλουκίνας - Λάππας έναντι 11,1 εκατ. ευρώ

Τεχνολογικό black out: Το Mea culpa της CrowdStrike - Σε ποιους δίνει δωροκάρτα 10 δολαρίων

«Φαρμάκι» ο καφές από την παραγωγή μέχρι την κούπα - Τι συμβαίνει με Arabica και Robusta

gazzetta
gazzetta reader insider insider