Wall Street: Κέρδη μετά τον πληθωρισμό - Ράλι 654 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη μετά τον πληθωρισμό - Ράλι 654 μονάδων για τον Dow Jones
Οι δείκτες κατάφεραν να «μαζέψουν» κάποιες από τις απώλειες της εβδομάδας.

Σε θετικό πρόσημο κατάφεραν να ολοκληρώσουν την συνεδρίαση της Παρασκευής οι δείκτες στη Wall Street μετά από μία αρκετά ταραχώδη εβδομάδα, με ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που ενισχύει περαιτέρω τις ελπίδες των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,64% ή 654,27 μονάδων στις 40.589 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε 1,11% στις 5.459 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 17.357 μονάδες με κέρδη 1,03%.

Η μεταστροφή των επενδυτών προς μικρότερης κεφαλαιοποίησης μετοχές ωστόσο συνεχίστηκε, με τον Russell 2000 να σημειώνει άνοδο περίπου 2%.

Οι μετοχές των κολοσσών της τεχνολογίας που νωρίτερα στην εβδομάδα γνώρισαν ευρύ selloff ανέκαμψαν με τη Microsoft και την Amazon να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, και την Meta να προσθέτει σχεδόν 3%.

Οι εν λόγω επιδόσεις, «μάζεψαν» κάποιες από τις απώλειες που είχαν σημειωθεί μέσα στην εβδομάδα, αν και ο Dow βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,8%, τον Nasdaq έχασε 2,1%. Αντίθετα, ο Dow Jones έχει ενισχυθεί περίπου 0,8% κατοχυρώνοντας τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Στα επιχειρηματικά νέα, η εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών Dexcom σημείωσε πτώση 41% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικού guidance για το σύνολο του έτους. Από την άλλη, η εταιρεία υποδημάτων Deckers ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, και είδε τη μετοχή της να ενισχύεται 6%.

Οι επενδυτές επεξεργάστηκαν τα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Ιουνίου,που αποτελεί τον «αγαπημένο» δείκτη από όπου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αξιολογεί την πρόοδο της οικονομίας και αυξήθηκε μόλις 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές του Dow Jones.

Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρώντας τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε μηνιαία άνοδο 0,2% και 2,6% για το έτος, αναλογικά με τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή, αλλά δεύτερη ομάδα απωλειών για τα futures

Πετρέλαιο: Τρίτη σερί εβδομάδα απωλειών για το αμερικανικό αργό

gazzetta
gazzetta reader insider insider