Πετρέλαιο: Τρίτη σερί εβδομάδα απωλειών για το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τρίτη σερί εβδομάδα απωλειών για το αμερικανικό αργό
Περισσότερο από 1% υποχώρησε το αμερικανικό αργό την Παρασκευή, καταγράφοντας την τρίτη εβδομάδα απωλειών

Περισσότερο από 1% υποχώρησε το αμερικανικό αργό την Παρασκευή, καταγράφοντας την τρίτη εβδομάδα απωλειών καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα αντισταθμίζουν την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το West Texas Intermediate υποχώρησε 3,7% αυτή την εβδομάδα, ενώ το Brent σημείωσε πτώση 1,8%.

Σήμερα το West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου, έκλεισε στα 77,16 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 1,12 δολάρια ή 1,43%. Μέχρι στιγμής το 2024 το αμερικανικό πετρέλαιο έχει σημειώσει άνοδο 7,7%.

Το Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε στα 81,13 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,24 δολ. ή 1,51%. Μέσα στη χρονιά, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς καταγράφει κέρδη 5,3%.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,8% το δεύτερο τρίμηνο, πολύ ισχυρότερο από το αναμενόμενο. Ωστόσο, οι εισαγωγές πετρελαίου στην Κίνα μειώθηκαν κατά 10,7% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο και οι εισαγωγές διυλισμένων προϊόντων μειώθηκαν κατά 32% κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Οι αιφνιδιαστικές μειώσεις επιτοκίων στην Κίνα προκάλεσαν ανησυχίες ότι το Πεκίνο αγωνίζεται να δώσει πνοή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας εφάρμοσε αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων τη Δευτέρα, ακολουθούμενη από μείωση του μεσοπρόθεσμου επιτοκίου δανεισμού της την Πέμπτη.

«Οι ημι-πανικοβλημένες κινήσεις αυξάνουν τις ανησυχίες ότι η κινεζική ενεργειακή ζήτηση μπορεί να απέχει περισσότερο χρονικά από ό,τι αναμενόταν», ανέφερε ο Μπομπ Γιάγκερ, εκτελεστικός διευθυντής ενεργειακών συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης της Mizuho Securities.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή, αλλά δεύτερη ομάδα απωλειών για τα futures

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς το παγκόσμιο selloff εξασθενεί

Άνοδος με το μέτρο στο Χρηματιστήριο - Τέταρτη ημέρα απωλειών για τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider