Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή, αλλά δεύτερη ομάδα απωλειών για τα futures

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή, αλλά δεύτερη ομάδα απωλειών για τα futures
Κάτω από 2.400 δολάρια έκλεισε ο χρυσός.

Άνοδο 1% σημείωσαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν λόγω της αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον Σεπτέμβριο, μετά τα στοιχεία που ανέφεραν ελαφριά επιβράδυνση του δείκτη PCE τον Ιούνιο.

Ο χρυσός αγοράς spot σημείωσε άνοδο 0,8% στα 2.382,98 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουλίου την Πέμπτη. Τα futures χρυσού παράδοσης Αυγούστου διαμορφώθηκαν κατά 1,2% υψηλότερα στα 2.381 δολάρια, ωστόσο κατέγραψαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία απωλειών. Με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο, οι τιμές έκλεισαν την εβδομάδα με απώλειες σχεδόν 0,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

«Τα σημερινά ανάμεικτα προς ασθενέστερα στοιχεία για τις ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις και η οικονομική δραστηριότητα μειώνονται, ανοίγοντας το δρόμο για τη Fed να μειώσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος», δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο Forex.com.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed έλαβαν νέα στοιχεία προόδου στη μάχη τους ενάντια στον πληθωρισμό, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες ότι θα χρησιμοποιήσουν τη συνεδρίασή τους την επόμενη εβδομάδα για να σηματοδοτήσουν μειώσεις επιτοκίων από τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) που αποτελεί τον «αγαπημένο» δείκτη της Fed, αυξήθηκε μόλις 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές του Dow Jones.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς το παγκόσμιο selloff εξασθενεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider