Ισχυρό δολάριο και Κίνα έφεραν απώλειες για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρό δολάριο και Κίνα έφεραν απώλειες για τον χρυσό
Ο χρυσός υποχώρησε τη Δευτέρα, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου και την μειωμένη ζήτηση στην Κίνα.

Ο χρυσός υποχώρησε τη Δευτέρα, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές ανυπομονούν για την συνεδρίαση της FOMC της Fed την Τετάρτη, αναζητώντας οποιαδήποτε ένδειξη για το πότε θα λάβουν χώρα οι μειώσεις επιτοκίων. Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός στην αγορά σποτ διολίσθησε 0,3% στα 2.378,27 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ παράδοσης Αυγούστου απώλεσαν 0,2% στα 2.375 δολ.

Το ασήμι αποδυναμώθηκε 1% στα 27,61 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,2% στα 946,65 δολάρια και το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 899,75 δολάρια. «Το δολάριο είναι ισχυρότερο και πήραμε αριθμούς από την Κίνα ότι η κατανάλωση χρυσού μειώθηκε εκεί, οπότε αυτό είναι μεγάλο αρνητικό», δήλωσε ο αναλυτής της Marex, Έντουαρντ Μέιρ.

Το δολάριο των ΗΠΑ ενισχύθηκε περίπου 0,3% σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων έναντι των συναλλαγματικών αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων. Η κατανάλωση χρυσού στην Κίνα, μειώθηκε κατά 5,6% το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς η ζήτηση για κοσμήματα συρρικνώθηκε. Ωστόσο, οι αγορές ράβδων χρυσού και νομισμάτων αυξήθηκαν.

Παράλληλα, οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα θέσει τις βάσεις για μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο στη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής της την Τετάρτη. «Εάν η Fed υιοθετήσει μια "περιστερίσια" στάση, οι προβλέψεις θα μπορούσαν να κάνουν λόγο για δυνητικά τρεις περικοπές πριν από το τέλος του έτους», επεσήμανε ο Φαγουάντ Ραζακζάντα, αναλυτής αγοράς στο Forex.com.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαδούρο μετά την εκλογική του νίκη: Επιχειρείται πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Βρετανίδα ΥΠΟΙΚ: Αυξήσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων και τροποποιήσεις σε δημόσια έργα

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε γνωστό εστιατόριο στην Μύκονο, παρά τα τεχνάσματα από την επιχείρηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider