Wall Street: Εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό
Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικοί δείκτες.

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν αυτή την εβδομάδα σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και ενώ το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους μετά την κατρακύλα της προηγούμενης Δευτέρας.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,59% στις 39.271 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,35% στις 5.325 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,12% στις 16.708 μονάδες.

Τα νέα στοιχεία που αναμένονται για τον πληθωρισμό την Τετάρτη είναι σημαντικά για τις αγορές, οι οποίες παραμένουν νευρικές μετά την αυξημένη μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Ιουλίου θα είναι ένα κρίσιμο σημείο που θα καθορίσει το εάν η αμερικανική οικονομία είναι ακόμη υγιής ή εάν οι επενδυτές θα παραμείνουν σε αναμμένα κάρβουνα μετά και τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ που συνέβαλαν στο πρόσφατο selloff.

Την Παρασκευή και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με άνοδο αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν πλήρη ανάκαμψη. Ο Dow Jones έχασε σε εβδομαδιαία βάση 0,6%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στο -0,04%. Ο Nasdaq έχασε στην εβδομάδα 0,18%. Η Wall Street ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με ένα βαρύ selloff εν μέσω των ολοένα και αυξανόμενων ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Starbucks σημειώνει άνοδο 4% στον απόηχο δημοσιευμάτων που θέλουν την Starboard Value να «χτίζει» συμμετοχη στην αλυσίδα εστιατορίων καφέ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider