Θετικό momentum στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό momentum στις ευρωαγορές
Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας μέρος του θετικού momentum μετά τη μεταβλητότητα της περασμένης εβδομάδας.

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας μέρος του θετικού momentum μετά τη μεταβλητότητα της περασμένης εβδομάδας.

Ο Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,32% στις 500 μονάδες, με τον κλάδο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην πρώτη γραμμή της ανόδου.

Τη Δευτέρα στις ευρωαγορές κυριάρχησαν τα μεικτά πρόσημα, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε στα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,35% στις 17.772 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,18%, στις 7.264 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE κινείται στο +0,12% και τις 8.217 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB ενισχύεται 0,17% στις 31.984 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 διαμορφώνεται στις 10.693 μονάδες, με άνοδο 0,44%.

Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τους μισθούς στη Βρετανία, τα οποία έδειξαν ότι οι αποδοχές, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση, στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου. Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό σε διάστημα δύο ετών. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, από 4,4%, ανακοίνωσε επίσης η βρετανική στατιστική υπηρεσία, ενώ οι οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από το Reuters, ανέμεναν άνοδο 4,5%.

Τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό που ανακοινώνονται αύριο, Τετάρτη, θα είναι τα πρώτα από όταν η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Έπειτα από δύο μήνες στο επίπεδο του 2%, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός έχει επιταχυνθεί ελαφρώς στο 2,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider