Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη με ώθηση από τα μάκρο Βρετανίας και ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη με ώθηση από τα μάκρο Βρετανίας και ΗΠΑ
Στο επίκεντρο τα στοιχεία την αγορά εργασίας στην Βρετανία και του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ. 

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν ένα νέο πακέτο οικονομικών δεδομένων, μετά την αστάθεια της περασμένης εβδομάδας, που αφορούσαν την αγορά εργασίας στην Βρετανία αλλά και το δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,49% στις 501.51 μονάδες, με τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους περισσότερους κλάδους να ολοκληρώνουν σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης σημείωσαν άνοδο 1% και ηγήθηκαν των κερδών, ενώ ο κλάδος εξόρυξης διολίσθησε 0,5%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,54%, στις 17.808 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο +0,35%, στις 7.275 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ολοκλήρωσε με κέρδη 0,30% στις 8.234 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,73% στις 10.724 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 0,24%, στις 32.006 μονάδες.

Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τους μισθούς στη Βρετανία, τα οποία έδειξαν ότι οι αποδοχές, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση, στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου. Πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό σε διάστημα δύο ετών. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, από 4,4%, ανακοίνωσε επίσης η βρετανική στατιστική υπηρεσία, ενώ οι οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από το Reuters, ανέμεναν άνοδο 4,5%.

Μετά την μέτρηση για την αγορά εργασίας, η βρετανική λίρα κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,4% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,2823 δολάρια.

Τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό που ανακοινώνονται αύριο, Τετάρτη, θα είναι τα πρώτα από όταν η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Έπειτα από δύο μήνες στο επίπεδο του 2%, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός έχει επιταχυνθεί ελαφρώς στο 2,3%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού ή τιμές χοντρικής (PPI) στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα ο δείκτης που μετρά τις τιμές πώλησης που λαμβάνουν οι παραγωγοί για αγαθά και υπηρεσίες αυξήθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, όπως ανέφερε την Τρίτη το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων συνιστωσών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider