Ήπια κέρδη την Πέμπτη για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη την Πέμπτη για τον χρυσό
Το μέταλλο επωφελήθηκε από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα τόσο για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ όσο και της αγοράς εργασίας.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι τιμές του χρυσού, καθώς το μέταλλο επωφελήθηκε από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα τόσο για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ όσο και της αγοράς εργασίας.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 2.494 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,5%, ενώ οι τιμές στην spot αγορά έκλεισαν με μικρή άνοδο 0,3% στα 2.456 δολάρια.

«Το γεγονός ότι οι λιανικές πωλήσεις είναι τόσο θετικές, δείχνει ότι η οικονομία είναι ισχυρή και αυτό έχει επηρεάσει τις αγορές, και το δολάριο ανακτά μέρος της δύναμής του και ο χρυσός χάνει μέρος της λάμψης του», ανέφερε στο MarketWatch ο Chris Gaffney, επικεφαλής παγκόσμιων αγορών της EverBank.

Νωρίτερα σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σημείωσαν την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2023, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν, τονώνοντας τις καταναλωτικές δαπάνες.

Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη με τεχνολογική ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

BofA: Ο δρόμος για το soft landing δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα

gazzetta
gazzetta reader insider insider