Ευρωαγορές: Συνεχίζεται το θετικό momentum - Άλμα σχεδόν 10% της Bayer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Συνεχίζεται το θετικό momentum - Άλμα σχεδόν 10% της Bayer
Με ήπιες ανοδικές κινήσεις κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, ενώ βρίσκονται καθ' οδόν για να ολοκληρώσουν μία θετική εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: 11:33

Με ήπιες ανοδικές κινήσεις κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, ενώ βρίσκονται καθ' οδόν για να ολοκληρώσουν μία θετική εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,35% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 511,64 μονάδων. Μέχρι στιγμής αυτήν την εβδομάδα σημειώνει άνοδο άνω του 2% και είναι έτοιμος να καταγράψει την καλύτερη επίδοσή του από τις 10 Μαΐου. Ο δείκτης Eurostoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,55% στις 4.832,45 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,52% στις 18.276 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,21%, στις 7.438 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 κινείται στο -0,14% και τις 8.335 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 2,28% στις 33.066 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώνεται στις 10.927 μονάδες, με άνοδο 0,39%.

Χθες οι ευρωαγορές κατέγραψαν κέρδη μετά τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε Βρετανία και ΗΠΑ που έδειξαν πως οι πιέσεις συνεχίζουν την αποκλιμάκωσή τους. Επίσης η Wall Street ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Πέμπτης με εμφατικό τρόπο κάνοντας το 6 στα 6.

Ο Stoxx 600 και ο S&P 500 της Wall Street παραμένουν λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα στα οποία ξεκίνησαν τον μήνα, αλλά με τα σταθερά κέρδη που έχουν σημειώσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έχουν ανακτήσει τις απώλειες από την πρόσφατη «Μαύρη Δευτέρα» της 5ης Αυγούστου.

Στο ταμπλό η Bayer καταγράφει κέρδη σχεδόν 10% (9,69%), αφού κέρδισε άλλη μια μάχη στην υπόθεση του Roundup. Συγκεκριμένα ομοσπονδιακό εφετείο στη Φιλαδέλφεια απέρριψε την κατηγορία του ενάγοντα Ντέιβιντ Σάφνερ ότι η Monsanto, θυγατρική του γερμανικού κολοσσού, είχε παραβιάσει τους νόμους στην πολιτεία της Πενσυλβάνια που σχετίζονται με τη γλυφοσάτη. Ο ενάγων, που πάσχει από λέμφωμα non-Hodgkin, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία θα έπρεπε να επισημαίνει πάνω στο προϊόν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Το δικαστήριο, όμως, αποφάνθηκε ομόφωνα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν επιτρεπτό βάσει των ισχυόντων ομοσπονδιακών κανονισμών για την τυποποιημένη επισήμανση.

Μάκρο

Στο μέτωπο των μάκρο δεδομένων, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έκαναν το rebound από την πτώση 0,9% του Ιουνίου, καταγράφοντας άνοδο 0,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 1,1% το τρίμηνο έως τον Ιούλιο. Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε άνοδο στο 2,2% τον Ιούλιο, χαμηλότερη αύξηση από την αναμενόμενη, ενώ η οικονομία κατέγραψε επέκταση 0,6% το δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider