Wall Street: Διατηρείται για όγδοη ημέρα η θετική τάση - Αναμονή για την ομιλία Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Διατηρείται για όγδοη ημέρα η θετική τάση - Αναμονή για την ομιλία Πάουελ
Συνεχίστηκε τη Δευτέρα η ανάκαμψη της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν αυτή την εβδομάδα την προσοχή τους στο οικονομικό συμπόσιο της Federal Reserve στο Jackson Hole.

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα η ανάκαμψη της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν αυτή την εβδομάδα την προσοχή τους στο οικονομικό συμπόσιο της Federal Reserve στο Jackson Hole.

Η αγορά την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε το καλύτερο πενθήμερο του 2024 για τη Wall Street, αφήνοντας πίσω το δραματικό sell off των πρώτων ημερών του Αυγούστου.

Σήμερα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,58% στις 40.896 μονάδες, ενώ o S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,97% στις 5.608 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε αύξηση 1,39% φτάνοντας τις 17.876 μονάδες.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν την όγδοη συνεχόμενη κερδοφόρα ημέρα τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά το 2024 και για τους δύο δείκτες.

Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ αυτή την εβδομάδα στο συμπόσιο του Jackson Hole, για τυχόν ενδείξεις μείωσης των επιτοκίων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η πλειοψηφία των οικονομολόγων αναμένει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης σε καθεμία από τις τρεις εναπομείνασες συνεδριάσεις του 2024. Αναμένουν, δηλαδή, μία μείωση παραπάνω σε σχέση με την εκτίμηση του προηγούμενου μήνα, μετά και τα πιο αδύναμα των αναμενόμενων στοιχεία από την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν στο μεσοδιάστημα.

Στα επιχειρηματικά, στην απόλυση περισσότερων από 1.000 υπαλλήλων από το τμήμα λογισμικού και υπηρεσιών παγκοσμίως θα προχωρήσει η General Motors μετά από μια αναθεώρηση της στρατηγικής της εταιρείας για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών του τμήματος.

Η AMD συμφώνησε να αποκτήσει τον κορυφαίο προμηθευτή server για cloud computing και τεχνητή νοημοσύνη ZT Systems σε μια συναλλαγή που θα αγγίξει τα 4,9 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Πτώση σχεδόν 3% στις τιμές του αργού λόγω Γάζας και Κίνας

Δημοσκόπηση Reuters: Αναμένονται άλλες 3 μειώσεις επιτοκίων από την Fed φέτος

Μεσανατολικό: Αυξάνει τις πιέσεις ο ΟΗΕ για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider