Ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια η τιμή μίας μπάρας χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια η τιμή μίας μπάρας χρυσού
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σημειώνει η τιμή του χρυσού, ξεπερνώντας τα 2.500 δολάρια ανά ουγγιά καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων από την Fed το Σεπτέμβριο.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σημειώνει η τιμή του χρυσού, ξεπερνώντας τα 2.500 δολάρια ανά ουγγιά καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων από την Fed το Σεπτέμβριο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, για πρώτη φορά στην ιστορία, μια ράβδος χρυσού, που ζυγίζει συνήθως περίπου 400 ουγγιές, να ξεπερνά σε αξία το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες παραλλαγές στις διαστάσεις και το βάρος, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ενώ οι ράβδοι χρυσού στην αγορά του Λονδίνου – το παγκόσμιο κέντρο διαπραγμάτευσης των πολύτιμων μετάλλων – ζυγίζουν κανονικά περίπου 400 ουγγιές, μπορούν να περιέχουν 350 έως 430 ουγγιές καθαρού χρυσού, σύμφωνα με την London Bullion Market Association. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο «ταπεινοί» επενδυτές μπορούν να αγοράσουν πολύ μικρότερες, και σαφώς πιο προσιτές ράβδους, όπως αυτές που πωλούνται από την Costco.

Η άνοδος του πολύτιμου μετάλλου κατά 21% από την αρχή του έτους, το έχει καταστήσει ένα από τα σημαντικότερα εμπορεύματα με τις καλύτερες επιδόσεις το 2024 και επενδυτικές τράπεζες όπως η UBS Group και η ANZ Group Holdings Ltd. αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για περαιτέρω κέρδη.

Μάλιστα οι αναλυτές βλέπουν πλέον ως επόμενο επίπεδο τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά, κάτι που αναμένεται να συμβεί το επόμενο έτος.

«Το 2024 είναι η χρονιά που ο χρυσός αναμένεται να φτάσει σε πολλαπλά ύψη. Η άνοδος του πολύτιμου μετάλλου τροφοδοτείται από την αβεβαιότητα η οποία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της», δήλωσε στο CNBC ο Σάμπριν Τσόουντουρι, επικεφαλής αναλύσεων σε εμπορεύματα της ΒΜΙ, επικαλούμενος την εκλογική αναμέτρηση Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, την πρόσφατη εισβολή της Ουκρανίας στη Ρωσία και τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Πτώση σχεδόν 3% στις τιμές του αργού λόγω Γάζας και Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider