UBS: Προς τις 6.200 μονάδες ο S&P 500 στα τέλη του α' εξαμήνου του 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Προς τις 6.200 μονάδες ο S&P 500 στα τέλη του α' εξαμήνου του 2025
Οι στόχοι για τον S&P 500 για το τέλος του έτους και τον Ιούνιο του 2025 παραμένουν στις 5.900 και 6.200, αντίστοιχα από τη UBS.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq κινήθηκαν υψηλότερα στις οκτώ από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις της Wall Street, διαγράφοντας τις απώλειες του sell-off που εκδηλώθηκε στις αρχές Αυγούστου και τις αναμνήσεις αυτού.

Οι S&P 500 και Nasdaq βρίσκονται πλέον κατά 1% και 4% περίπου χαμηλοτερα από τα αντίστοιχα υψηλά του Ιουλίου, ενώ οι δείκτες MSCI Asia εξαιρουμένης της Ιαπωνίας και STOXX 600 είναι, και οι δύο, λιγότερο από 2% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά τους. Επιπλέον, ο δείκτης VIX, ένας δημοφιλής δείκτης φόβου στις αγορές, έχει υποχωρήσει κάτω από τις 16 μονάδες, λιγότερο από το ένα τέταρτο του υψηλού της συνεδρίασης στις 5 Αυγούστου, όπως αναφέρει η UBS.

Αυτή η αναβίωση της δυναμικής των μετοχών έρχεται πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed, Πάουελ, στο Jackson Hole αυτήν την Παρασκευή. «Πριν από την ομιλία του Πάουελ, βλέπουμε αρκετούς λόγους ώστε να είμαστε θετικοί για τις προοπτικές των μετοχών. Τα αμερικανικά στοιχεία δείχνουν ότι μια ήπια προσγείωση παραμένει πιο πιθανή, παρά όχι. Ενώ τα στοιχεία για τις καταστάσεις μισθοδοσίας στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα στις 6 Σεπτεμβρίου θα στείλουν ένα πιο ξεκάθαρο σήμα, τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποστήριξαν την άποψη ότι η αδυναμία στην έκθεση απασχόλησης του Ιουλίου οφειλόταν εν μέρει σε απολύσεις που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Beryl.

Άλλα στοιχεία για τις ΗΠΑ από τότε που ανακοινώθηκαν οι θέσεις εργασίας ήταν πιο ενθαρρυντικά, με τον πληθωρισμό να υποχωρεί προς τον στόχο του 2% της Fed και τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις του consensus.

«Πιστεύουμε ότι το περιβάλλον παραμένει υποστηρικτικό για τις μετοχές, με ισχυρά οικονομικά μεγέθη και θεμελιώδη των εταιρειών και μια Fed έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια από τα άκρως περιοριστικά επίπεδα. Οι στόχοι για τον S&P 500 για το τέλος του έτους και τον Ιούνιο του 2025 παραμένουν στις 5.900 και 6.200, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 5.597 στις 20 Αυγούστου», αναφέρει ο Mark Haefele, Chief Investment Officer της UBS Global Wealth Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider