Wall Street: Στο πράσινο μετά το «σήμα» της Fed για τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Στο πράσινο μετά το «σήμα» της Fed για τον Σεπτέμβριο
«Βουτιά» 13% για την Macy's.

Κέρδη έφεραν στη Wall Street τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που αναπτέρωσαν τις ελπίδες των επενδυτών καθιστώντας «πιθανή» μία μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με τους τρεις κύριους δείκτες να ολοκληρώνουν στο «πράσινο» τις συναλλαγές.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,14% στις 40.890,49 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 πρόσθεσε 0,42% και βρέθηκε στις 5.620,85 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,57% στις 17.918 μονάδες.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θεωρούν ότι η μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να επιβραδύνεται και η αγορά εργασίας γίνει ακόμα πιο «αδύναμη», φανερώνουν τα πρακτικά της διήμερης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε 30 - 31 Ιουλίου, που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, επικρατεί αισιοδοξία για την πρόοδο του πληθωρισμού και ετοιμότητα για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τον Σεπτέμβριο, εφόσον τα δεδομένα συνεχίσουν να είναι ευνοϊκά. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι κατά 100% θα γίνει τον επόμενο μήνα μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME, εκεί που διαφωνούν είναι στο πόσο μεγάλη θα είναι η πιθανή μείωση.

Η αγορά τώρα αναμένει με αγωνία τα σχόλια του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ στην ομιλία του στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή, όπου ενδεχομένως να παράσχει περαιτέρω στοιχεία για την επόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Στα επιχειρηματικά, η Target ενισχύθηκε 10,34%, μετά την ανακοίνωση των κερδών της για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Target αυξήθηκαν περίπου 3% το β' τρίμηνο, με κέρδη 2,57% ανά μετοχή έναντι 2,18% της εκτίμησης της LSEG.

Αντίθετα, η ανταγωνίστρια Macy's έκανε βουτιά σχεδόν 13% λόγω της μείωσης των προβλέψεων για τις πωλήσεις του έτους, αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων έχασε τις εκτιμήσεις για τις συγκρίσιμες πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους και μείωσε τo guidance για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη τον «ακόμα στρεσαρισμένο» από τις πληθωριστικές πιέσεις καταναλωτή.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 818.000 λιγότερες θέσεις εργασίας για το 12μηνο από τον Μάρτιο 2023 έως τον Απρίλιο του 2024 από ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

Στα πλαίσια της ετήσιας αναθεώρησης των μετρήσεων για τις μισθοδοσίες εξαιρουμένου του γεωργικού τομέα, το Γραφείο των Εργασιακών Στατιστικών ανακοίνωσε ότι στην πραγματικότητα οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 30% λιγότερο από τις 2,9 εκατ. που είχε αρχικά εκτιμηθεί για την υπό εξέταση περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ μετά τα πρακτικά της Fed

Fed: «Έτοιμη» για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider