Χρυσός: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ μετά τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ μετά τα πρακτικά της Fed
Ο χρυσός αγοράς spot ενισχύθηκε 0,1% στα 2.516,01 δολάρια ανά ουγγιά.

Κοντά στο πρόσφατο ιστορικό υψηλό κινήθηκε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που έδειξε ότι οι αξιωματούχοι κλίνουν έντονα προς μια μείωση των επιτοκίων στην επόμενη καθορισμένη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός αγοράς spot ενισχύθηκε 0,1% στα 2.516,01 δολάρια ανά ουγγιά, μετά το ιστορικό ρεκόρ της Τρίτης στα 2.531,60 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 0,1% στα 2.547,50 δολάρια.

«Ο χρυσός κλείνει κοντά στα υψηλά μετά τα πρακτικά της Fed που έδειξαν ότι η «μεγάλη πλειοψηφία» της επιτροπής ήταν έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Tai Wong, έμπορος μετάλλων στη Νέα Υόρκη.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε 0,6% στα 29,61 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα ανήλθε στα 970,75 δολάρια ανά ουγγιά με άνοδο 2,6% και το παλλάδιο με + 2,7% βρέθηκε στα 951 δολάρια ανά ουγγιά, στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός μήνα.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θεωρούν ότι η μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να επιβραδύνεται και η αγορά εργασίας γίνει ακόμα πιο «αδύναμη», φανερώνουν τα πρακτικά της διήμερης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε 30 - 31 Ιουλίου, που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider