Ευρωαγορές: Σε θετικό τέμπο χάρη στις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Σε θετικό τέμπο χάρη στις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Fed
Οριακή άνοδο σημειώνουν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχετικά με την προοτική των επιτοκίων. 

Τελευταία ενημέρωση 13:15

Οριακή άνοδο σημειώνουν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται στο +0,47% και τις 517,70 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,20%, στις 4.913 μονάδες. Στην άνοδο συμβάλλουν περισσότερο οι μετοχές πρώτων υλών αλλά και ο κλάδος τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, οι κλάδοι των ταξιδιών και της αναψυχής σημειώνουν άνοδο 0,44%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων υποχωρούν κατά 0,55%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,19%, στις 18.601 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει οριακά 0,11% στις 7.571 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κυμαίνεται στις 8.319 μονάδες με κέρδη 0,12%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο με 0,11% κινείται στις 33.462 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει αύξηση 1,32% στις 11.227 μονάδες.

Η μικρή αυτή άνοδος σημειώνεται μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης, όπου η πλειονότητα των κλάδων σημείωσαν κέρδη. Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης των αγορών μετά το τέλος του θετικού σερί της προηγούμενης εβδομάδας που έληξε την Τρίτη.

Στα μάκρο της ημέρας, τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ της διήμερης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε 30 - 31 Ιουλίου, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, δείχνουν πως η πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων είναι «πιθανό» να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Η μείωση αυτή θα πραγματοποιηθεί εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να επιβραδύνεται και η αγορά εργασίας γίνει ακόμα πιο «αδύναμη».

Τα futures των αμερικανικών μετοχών είναι οριακά χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ την Παρασκευή.

Στα επιχειρηματικά νέα, μια ώθηση 430 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα γ' τριμήνου της αναμένει Deutsche Bank, χάρη στη «σημαντική πρόοδο» που σημείωσε στις διαπραγματεύσεις για την πλειονότητα των απαιτήσεων στην δικαστική υπόθεση της Postbank. Η γερμανική τράπεζα κατέληξε σε συμφωνία με περισσότερους από 80 ενάγοντες, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των συνολικών απαιτήσεων.

Η εταιρεία αντασφάλισης Swiss Re σημείωσε αύξηση κατά 17% στα καθαρά κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο του έτους, προσεγγίζοντας αρκετά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στην ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρείας συνέβαλλαν οι χαμηλές αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές και τα έσοδα από επενδύσεις.

Ασία

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας από την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 0,24% υψηλότερα, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε κατά 0,15%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέστρεψε τα κέρδη του και έκλεισε με πτώση 0,34%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερη πτώση της τάξεως του 1,39%.

Ο βιομηχανικός τομέας της χώρας ανέκαμψε και πάλι, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών σημείωσε ταχύτερη εξέλιξη.

Στα μάκρο νέα της ημέρας, η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 3,5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Η Bank of Korea σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα συνέχισε την πτωτική του τάση, αν και επεσήμανε ότι υπήρχε ανάγκη παρακολούθησης των τιμών των ακινήτων και του χρέους των νοικοκυριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alipay: Παροχή υπηρεσιών πληρωμής σε 16 γλώσσες για τη διευκόλυνση των τουριστών

Το «δώρο» του τουρισμού και οι προκλήσεις στην εικόνα προς τα «έξω»

ΔΕΗ: «Σβήνουν τα φουγάρα» δύο λιγνιτικών μονάδων στις 31 Αυγούστου – Το πλάνο απολιγνιτοποίησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider