Πετρέλαιο: Νέα άνοδος πάνω από 2%, απώλειες στην εβδομάδα λόγω Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Νέα άνοδος πάνω από 2%, απώλειες στην εβδομάδα λόγω Κίνας
Σε επίπεδο εβδομάδας η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε υποχώρηση.

Ανοδικά κατά 2% έκλεισε την Παρασκευή το αμερικανικό πετρέλαιο, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανέφερε ότι έρχονται μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε υποχώρηση με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κατά 2,4% και το Brent κατά 0,83%, καθώς η επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα ασκεί πιέσεις στην αγορά.

«Έχει έρθει η ώρα για προσαρμογή της πολιτικής», είπε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην πολυαναμενόμενη ομιλία του στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. «Η κατεύθυση του ταξιδιού είναι ξεκάθαρη, αλλά ο χρόνος και ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα στοιχεία, την εξέλιξη των προοπτικών και την ισορροπία των κινδύνων».

Πιο αναλυτικά σήμερα το αμερικανικό αργό πετρελαίου (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 74,83 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 1,82 δολάρια ή 2,49%. Μέσα στο 2024 το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 4,4%.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς το Brent, παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε στα 79,02 δολάρια ανά βαρέλι, με αύξηση 1,80 δολάρια ή 2,33%. Μέσα στο 2024 το Brent σημειώνει άνοδο 2,6%.

Η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου βρέθηκε στα 2,28 δολάρια ανά γαλόνι με άνοδο 4 σεντς ή 1,81%. Μέσα στο 2024 η βενζίνη σημειώνει κέρδη 8,6%.

Το φυσικό αέριο Σεπτεμβρίου ανήλθε στα 2,02 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια με πτώση πάνω από 2 σεντς. Μέσα στο 2024 το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει κατά 19,5%.

Η ζήτηση πετρελαίου επιβραδύνεται στην Κίνα από τις ανεβασμένες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και την εξασθένηση της οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη 1,2% για τον χρυσό μετά την ομιλία του Πάουελ

gazzetta
gazzetta reader insider insider