Wall Street: Σε επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones
Σε ιστορικό υψηλό επίπεδο κινείται ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones τη Δευτέρα, αφήνοντας πίσω του το selloff του Αυγούστου, καθώς οι traders βλέπουν μείωση των επιτοκίων της Fed στον ορίζοντα.

Σε ιστορικό υψηλό επίπεδο κινείται ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones τη Δευτέρα, αφήνοντας πίσω του το selloff του Αυγούστου, καθώς οι traders προσβλέπουν στη μείωση των επιτοκίων της Fed.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,50% ή 203 μονάδες στις 41.378 μονάδες, σε αντίθεση με τον διευρυμένο S&P 500 που σημειώνει οριακή πτώση κατά 0,05% στις 5.633 μονάδες. Αντίστοιχα, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,54% στις 17.776 μονάδες.

Την εβδομάδα που μόλις πέρασε, όλοι οι «προβολείς» στράφηκαν στις δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ ο οποίος, στην ομιλία του στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο του Jackson Hole, έστειλε καθαρό σήμα για μείωση των επιτοκίων. Η Wall Street περίμενε με ανυπομονησία μια τέτοια κίνηση από την Fed, ιδίως μετά από μια σειρά ανησυχητικών οικονομικών στοιχείων που πυροδότησαν ένα παγκόσμιο selloff στις αγορές στις αρχές Αυγούστου και θορύβησαν τους επενδυτές πως το αυξημένο κόστος δανεισμού μπορεί να πλήξει την αμερικανική οικονομία. Αξίζει να θυμίσουμε πως στις 5 Αυγούστου ο S&P 500 έχασε 3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2022.

Έκτοτε, ωστόσο, η αμερικανική αγορά έχει ανακάμψει χάρη στις προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια από την Fed και στα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ. Η ανάκαμψη εξαπλώθηκε στην ευρύτερη αγορά, με τον δείκτη εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 να προσθέτει 3% μετά τα σχόλια του Πάουελ.

Ο Πάουελ, βέβαια, δεν διευκρίνισε πότε ή κατά πόσο θα μειωθούν τα επιτόκια. Ωστόσο, οι traders παραμένουν ομόφωνοι στις προβλέψεις τους για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση πολιτικής της Fed τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΧΑ: Αδυναμία υπέρβασης των 1.440 μονάδων - Παρέμεινε χαμηλά ο τζίρος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη διασύρει εξακολουθητικά τη χώρα μας διεθνώς

Εθνική Ασφαλιστική: Εθελούσια έξοδος 27/8 – 20/9, με πλαφόν αποζημίωσης στα 180.000 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider