Εθνική Ασφαλιστική: Εθελούσια έξοδος 27/8 – 20/9, με πλαφόν αποζημίωσης στα 180.000 ευρώ

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική Ασφαλιστική: Εθελούσια έξοδος 27/8 – 20/9, με πλαφόν αποζημίωσης στα 180.000 ευρώ
Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με πλαφόν αποζημίωσης 180.000 ευρώ, προχωρεί από αύριο, 27 Αυγούστου, η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της που προβλέπει την αναδιοργάνωση της δομής και των διαδικασιών της.

Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με πλαφόν αποζημίωσης 180.000 ευρώ, προχωρεί από αύριο, 27 Αυγούστου, η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της που προβλέπει την αναδιοργάνωση της δομής και των διαδικασιών της.

Για την έναρξη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:00, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενημερώθηκαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατά τη συνεδρίασή του στις 12/08/2024, ενέκρινε την παροχή κινήτρων με σκοπό την οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων (υπαλλήλων και εμμίσθων δικηγόρων) από την εταιρεία.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Πρόγραμμα, δικαίωμα συμμετοχής έχει το σύνολο του Προσωπικού της Εταιρίας, υπαγόμενο και μη στις διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, το οποίο παρέχει σε αυτήν υπηρεσίες βάσει σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης, καθώς και οι παρέχοντες υπηρεσίες βάσει συμβάσεως έμμισθης εντολής Δικηγόροι, εφόσον κάθε συμμετέχων/ουσα έχει συμπληρώσει: α) το 35° έτος της ηλικίας του/της και β) 15 πλήρη έτη υπηρεσίας στην Εταιρία.

Στο πρόγραμμα δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Εταιρία με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα, η ηλικιακή βάση και ο χρόνος υπηρεσίας στην Εταιρία πρέπει να είναι συμπληρωμένα με ημερομηνία αναφοράς 31/10/2024. Στον χρόνο υπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται τα έτη υπηρεσίας σε απορροφηθείσες /συγχωνευθείσες εταιρίες από την Εθνική Ασφαλιστική, βάσει σύμβασης εξαρτημένης εργασίας ή σύμβασης εμμίσθου εντολής οποιαδήποτε μορφής, υπό τον όρο ότι οι εργαζόμενοι για τα έτη αυτά δεν έχουν λάβει ή δεν διεκδικούν δικαστικά οποιαδήποτε αποζημίωση λόγω λύσης της σχέσης εξαρτημένης εργασίας ή της σύμβασης εμμίσθου εντολής από την Εθνική Ασφαλιστική.

Εφόσον η αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού γίνει δεκτή από την Εταιρία, η σύμβαση εργασίας ή η σύμβαση εμμίσθου εντολής θα λυθεί στο πλαίσιο και κατά τους όρους του Προγράμματος. Ως ημερομηνία τελευταίας εργάσιμης ημέρας και ημερομηνία λύσης της σύμβασης εργασίας/αποχώρησης από την Εταιρία ορίζεται η 31/10/2024.

Το ανώτατο όριο αποζημίωσης ορίζεται στις 180.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, των οποίων η αίτηση θα γίνει δεκτή, θα λάβουν, κατά περίπτωση:

  • Βασική Αποζημίωση ίση με 30 μικτούς μηνιαίους μισθούς.
  • Ασφαλιστικές εισφορές 4 ετών.

Δίνεται ποσό επιπλέον της βασικής αποζημίωσης σε όσους έχουν συμπληρώσει το 54° έτος της ηλικίας τους με ημερομηνία αναφοράς την 31/10/2024 το οποίο υπολογίζεται ως ακολούθως: ποσοστό 20% επί του μικτού μηναίου μισθού πολλαπλασιαζόμενο επί 48 μήνες (4 έτη).

  • Προσαύξηση τέκνων Δίνεται προσαύξηση τεσσάρων (4) μισθών για κάθε τέκνο επιπλέον της βασικής αποζημίωσης. Ως τέτοιο νοείται το τέκνο, το οποίο δεν έχει κλείσει το 25° έτος της ηλικίας του μέχρι 31/10/2024.

Το τελικό μικτό συνολικό ποσό της αποζημίωσης (βασική αποζημίωση και τυχόν προσαυξήσεις) δε θα υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ.

Για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εθελουσίας εργαζόμενους που δεν θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα λήψεως σύνταξης γήρατος (πλήρους ή μειωμένης), κατά την αποχώρησή τους, θα υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας, με Ομαδικό Συμβόλαιο, μέχρι τη θεμελίωση δικαιώματος λήψεως σύνταξης γήρατος και με μέγιστη διάρκεια τα 5 έτη.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην στήλη Σχετικά Αρχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συντάξεις: Ξεκινά σήμερα η καταβολή από τον ΕΦΚΑ - Νωρίτερα οι πληρωμές του Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider