Wall Street: Οπιθοχωρεί από το ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οπιθοχωρεί από το ιστορικό υψηλό ο Dow Jones
Πτώση σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τον Dow Jones να υποχωρεί από το επίπεδο-ρεκόρ, με τους επενδυτές να αναμένουν σημαντικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων μέσα στην εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση 18:41

Πτώση σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τον Dow Jones να υποχωρεί από το επίπεδο-ρεκόρ, με τους επενδυτές να αναμένουν σημαντικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων μέσα στην εβδομάδα.

Σήμερα στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες κατά 0,24% ή 96,66 μονάδων στις 41.144 μονάδες. Αντίστοιχα, ο διευρυμένος S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,09% στις 5.611 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,13% στις 17.700 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά της ημέρας, οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, παρουσιάζουν ωστόσο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι τιμές σημάδια σταδιακής αποκλιμάκωσης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller που αξιολογεί τις τιμές στις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές, ενισχύθηκε 0,4% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακόμη, σύμφωνα με στοιχεία που εκδόθηκαν την Τρίτη, καλύτερη ήταν η εικόνα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board αυξήθηκε στις 103,3 μονάδες τον Αύγουστο, από την αναθεωρημένη μέτρηση των 101,9 μονάδων τον Ιούλιο.

Στον επιχειρηματικό τομέα, αναταραχή έχει προκαλέσει ο Έντγκαρ Μπρόνφμαν με την απόσυρση της προσφοράς των 6 δισ. δολαρίων που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα για να αγοράσει τη National Amusements, την μητρική εταιρεία της Paramount Global. Σύμφωνα με το Market Watch, η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για τη Skydance Media να αγοράσει επιτέλους την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης της Σάρι Ρέντστοουν, δίνοντας τέλος σε μήνες εικασιών και ανατροπών.

Τη Δευτέρα, ο Dow πέτυχε ρεκόρ και ενδοσυνεδριακά, αλλά και στο κλείσιμο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq είχαν πιο ασταθή βηματισμό, καθώς οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου υποχώρησαν.

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του κολοσσού της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia την Τετάρτη. Η μετοχή της υποχωρεί σχεδόν 1% αυτή την ώρα. Η Nvidia αποτελεί κάτι σαν δείκτη για την πορεία των μετοχών τεχνολογίας αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης ευρύτερα.

Οι μετοχές προσπαθούν να σταθεροποιηθούν μετά από ένα βίαιο ξεκίνημα στον μήνα. Οι επενδυτές αισθάνονται πλέον πιο αισιόδοξοι, ωστόσο, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ έστειλε σήμα την Παρασκευή ότι η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας θα είναι μια μείωση των επιτοκίων, χωρίς να διευκρινήσει πότε ή κατά πόσο θα μειωθούν τα επιτόκια.

Οι traders προβλέπουν ομόφωνα τη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του εργαλείου FedWatch Tool της CME Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Κονδύλια 101,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias»

Sport Vision: Κάνει ισχυρό... παιχνίδι στην Ελλάδα η σερβική αλυσίδα αθλητικών – Αύξηση πωλήσεων κατά 144,60%

PDD Holdings: Απώλειες 28,57% σε μια μέρα για τη μετοχή της μητρικής του Temu

gazzetta
gazzetta reader insider insider