Sport Vision: Κάνει ισχυρό... παιχνίδι στην Ελλάδα η σερβική αλυσίδα αθλητικών – Αύξηση πωλήσεων κατά 144,60%

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sport Vision: Κάνει ισχυρό... παιχνίδι στην Ελλάδα η σερβική αλυσίδα αθλητικών – Αύξηση πωλήσεων κατά 144,60%
Τι έδειξαν οι οικονομικές καταστάσεις για τον σερβικό «παίκτη» που πρωταγωνιστεί στο λιανεμπόριο αθλητικών ειδών.

Η καθιέρωσή της ως μια από τις σημαντικότερες εταιρίες στον χώρο εμπορίας αθλητικών ειδών αποτελεί το όραμα της Sport Vision, του σερβικού «γίγαντα» του λιανεμπορίου που έχει έρθει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η διοίκηση δε της εταιρείας δηλώνει αισιόδοξη για τη μελλοντική της πορεία παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί.

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της Sport Vision Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία που καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ πριν από μερικές ώρες, στην Ελλάδα η εταιρεία εστιάζει στην επέκταση του δικτύου των υποκαταστημάτων της, ενώ βασικοί της στόχοι παραμένουν η αύξηση του κύκλου εργασιών, η βελτίωση του περιθωρίου μικτού και καθαρού κέρδους, καθώς και η αύξηση της ρευστότητάς της.

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 144,60% και διεύρυνση ζημιών

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, το 2023 ο κύκλος εργασιών της ελληνικής θυγατρικής ανήλθε σε 13,04 εκατ. ευρώ έναντι 5,33 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση, καταγράφοντας αύξηση κατά 144,60%, ενώ το μικτό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 5,08 εκατ. ευρώ από 2,14 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, αυξημένο κατά 137,18%.

Τα λοιπά συνήθη έσοδα ανήλθαν σε 348.330,92 ευρώ, αυξημένα κατά 103,92% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρήση, τα έξοδα διοίκησης διαμορφώθηκαν στα 2,72 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 122,16%, ενώ τα έξοδα διάθεσης αυξήθηκαν επίσης κατά 122% στα 5,06 εκατ. ευρώ έναντι 2,27 εκατ. ευρώ το 2022.

Η χρήση για την εταιρεία ήταν ζημιογόνος με το αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων να ανέρχεται το 2023 σε ζημιές 2,36 εκατ. ευρώ έναντι 1,19 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, ενώ οι προ φόρων ζημιές διευρύνθηκαν στο ποσό των 2,44 εκατ. ευρώ από 1,26 εκατ. ευρώ το 2022.

Η εταιρεία απασχολούσε, δε, στις 31 Δεκεμβρίου 2023 συνολικά 118 άτομα.

Κυρίαρχος στόχος η επέκταση του δικτύου

Σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές καταστάσεις, εντός του 2023 η Sport Vision προέβη στην ίδρυση οκτώ νέων καταστημάτων, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Αθήνα, Λάρισα, Καλαμάτα (2) και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 η εταιρεία διατηρούσε συνολικά 16 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα.

Το 2024 έχει ήδη ιδρύσει τρία νέα καταστήματα σε Βόλο, Καβάλα και Πυλαία Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζεται και η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της.

Ποια είναι η σερβική Sport Vision

Η Sport Vision ιδρύθηκε το 1996 στην Bijeljina της Σερβίας, με κύριες δραστηριότητες το λιανικό και το χονδρικό εμπόριο στον αθλητικό κλάδο.

Σήμερα, θεωρείται κορυφαίο αθλητικό multibrand concept στα Βαλκάνια με περισσότερα από 150 σύγχρονα καταστήματα στις 13 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται και δη στις αγορές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βόρειας Μακεδονίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και της Ελλάδας.

Η εταιρεία αριθμεί πάνω από 4000 υπαλλήλους, ενώ εκτός από το multibrand concept Sport Vision, υπάρχουν επίσης το Buzz Sneaker Station για όλους τους λάτρεις των sneaker και της μόδας, καθώς και το Tike concept που προσφέρει Limited μοντέλα sneakers.

Στα μέσα του 2020 η Sporty Vision εγκαταστάθηκε και στην Ελλάδα, προσδοκώντας να λάβει μεγάλη μερίδα στην αγορά αθλητικών ειδών. H έδρα της εταιρείας βρίσκεται στον Πειραιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας για το 2,5 ετών κοριτσάκι που βγήκε εκτός παιδικού σταθμού

Κομισιόν: Κονδύλια 101,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias»

Σκέρτσος: Πως θα επιτευχθεί ο στόχος της διπλής σύγκλισης

gazzetta
gazzetta reader insider insider