Επέστρεψε στο κόκκινο το ΧΑ - 8η ημέρα συσσώρευσης και απαξίωσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψε στο κόκκινο το ΧΑ - 8η ημέρα συσσώρευσης και απαξίωσης
Ισχυρές απώλειες για Πειραιώς, ΔΕΗ και Metlen. Κράτησαν την αγορά ΕΕΕ, ΕΥΡΩΒ. Θετικό γύρισμα στις δημοπρασίες για ΕΤΕ.

Είτε θα διορθώσει βίαια το Χρηματιστήριο, είτε θα ανέβει απότομα και επιθετικά. Οι τόσες ημέρες συσσώρευσης με χαμηλό τζίρο δε μπορεί να διατηρηθεί οπότε καλούνται οι επενδυτές να επιλέξουν προς τα που θα στρέψουν το «καράβι».

Η αγορά παραμένει για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση εντός του έτους των 1.430-1.440 μονάδων καθώς ούτε σήμερα κατάφερε να σπάσει και να διατηρηθεί πάνω από τις 1.440 μονάδες. Ο τζίρος παραμένει στα τάρταρα καθώς από τη μία οι αγοραστές δεν έχουν λόγο να κινητοποιηθούν και οι πωλητές, κυρίως οι γρήγοροι traders ρυθμίζουν το παιχνίδι εδώ και πολλές μέρες.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance «τελικά ο Αύγουστος είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και το «καζανάκι» ανακάτεψε την τράπουλά δίνοντας της ευκαιρία σε αρκετούς που είχαν μείνει εκτός να πάρουν θέσεις και το γρήγορο trading να έχει την τιμητική του. Στην παρούσα γίνεται προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 1.440 μονάδες κάτι το οποίο θα συμβάλει στην συνέχιση της κίνησης προς τα υψηλά. Ο τραπεζικός και πάλι φαίνεται ότι είναι πάλι αυτός που θα δώσει την λύση αν καταφέρει να κατοχυρώσει τις 1.294 μονάδες.

Tα στοιχήματα για το αν η Αμερική γυρίσει σε ύφεση συνεχίζονται θυμίζοντας ότι έχουμε και εκλογική χρονιά. Η Ελληνική οικονομία και παράλληλα οι ελληνικές μετοχές είναι σε διαφορετική φάση τόσο με την Αμερική όσο και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Το αν δείχνουν ή όχι τα δόντια τους μικρή σημασία μιας και η κάθε αγορά κινείται σε διαφορετικούς χρόνους. Το ελληνικό χρηματιστήριο κλείνει ουσιαστικά 7 μήνες στα ίδια επίπεδα συνεχίζοντας να συγκεντρώνει δυνάμεις για την επόμενη κίνηση. Το πιο πιθανό είναι ότι πλέον το δολάριο έχει ξεκινήσει ένα κύκλο αποδυνάμωσης μεσοπρόθεσμα κάτι που για ακόμα μία φορά θα βολέψει την Αμερικανική οικονομία το επόμενο διάστημα».

Ο δύσκολος Αύγουστος ολοκληρώνεται την Παρασκευή όπου θα υπάρξει και το flow από το rebalancing της MSCI, στο οποίο διεγράφη η μετοχή της ΜΟΗ από τον κύριο δείκτη. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες ξαναμπαίνει η αγορά στο χορό των αποτελεσμάτων, με τα ηνία να ξαναπιάνει η Cenergy αύριο Τετάρτη, και Πέμπτη η ΜΟΗ, Παρασκευή τα ΕΛΠΕ και στις 3 Σεπτεμβρίου ο ΟΠΑΠ.

Νέες ακρότητες καταγράφηκαν και σήμερα στην αγορά και ιδιαίτερα προς τις δημοπρασίες κάτι που μπορεί να οφείλεται στο front running που κάνουν συγκεκριμένα desk λόγω του rebalancing σε MSCI.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ υποχώρησε κατά 0,36% στις 1.432,46 μονάδες , με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 0,37% και ΔΤΡ κατά 0,16%.

Στις τράπεζες συνεχίζονται να καταγράφονται πολύ περίεργες κινήσεις τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα στις δημοπρασίες. Άνοδος για ΕΤΕ (0,07%), ΕΥΡΩΒ (0,72%), Optima (1,3%) αλλά πτώση για Alpha (-0,25%) και βίαια διόρθωση ξανά για την Πειραιώς που μετά το σύντομο διήμερο ανοδικό σερί επέστρεψε ξανά στα 3,88 χάνοντας την επαφή με τα 4 ευρώ.

Περίεργα και άκρως αρνητικά κλεισίματα σε Metlen (-1,26%) και ΔΕΗ (-1,87%). Βαριές απώλειες και υψηλή μεταβλητότητα σε ΟΤΕ (-1%) και ΜΟΗ (-2,29%). Η αγορά κράτησε κάπως λόγω της ανόδου της ΕΕΕ κατά 1,39% στα 32,08 ευρώ.

Ξεπούλημα σε Cenergy στο -3,32% και τα 9,61% με τζίρο μόλις 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ βαριές απώλειες κατάγραψαν επίσης ΟΤΟΕΛ, ΒΙΟ και Lamda.

Κέρδη 0,65% για τη ΜΟΗ με τζίρο 11,13 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στις 30 Νοεμβρίου του 2024 παραδίδεται το μετρό της Θεσσαλονίκης

Πρώτη ανακατεύει την «τράπουλα» στην Τράπεζα Κύπρου η Λαϊκή

Attica Bank: Στις 3 Σεπτεμβρίου ανοίγει η αυλαία για τη συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider