Wall Street: Πιέσεις στον Nasdaq με όλα τα μάτια στραμμένα στην Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πιέσεις στον Nasdaq με όλα τα μάτια στραμμένα στην Nvidia
Από την Wall Street μέχρι την Ασία και την Ευρώπη, όλοι οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη στα αποτελέσματα της Nvidia

Τελευταία ενημέρωση: 18:57

Από την Wall Street μέχρι την Ασία και την Ευρώπη, όλοι οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη στα αποτελέσματα της Nvidia που θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Οι επιδόσεις της εταιρείας που ηγείται των τεχνολογικών εξελίξεων και λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον τομέα, αναμένεται να δώσουν τα απαραίτητα μηνύματα στην αγορά για το εάν υπάρχει περιθώριο να συνεχιστεί το τεχνολογικό ράλι που σημάδεψε ιδιαίτερα την περασμένη χρονιά αλλά και για την ευρύτερη βιωσιμότητα των εταιρειών τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο οι βασικοί δείκτες υποχωρούν στην Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει κατά 0,31% στις 41.123,51 μονάδες, έχοντας νωρίτερα κινηθεί σε πράσινο έδαφος και σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό. O διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,55% στις 5.595,11 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 1,11% στις 17.558 μονάδες.

Τα σημεία που θα εστιάσουν οι επενδυτές σχετικά με την Nvidia, της οποίας η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 159% το 2024, είναι κυρίως το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των τσιπ Blackwell αλλά και η ενημέρωση σχετικά με την ζήτηση για AI. H μετοχή της σήμερα υποχωρεί κατά 2,70%.

«Είναι δύσκολο να πούμε ότι δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην αγορά», δήλωσε η Erin Browne, διευθύνων σύμβουλος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Pimco στο CNBC. Σημείωσε ότι άλλες μετοχές AI διαπραγματεύονται περίπου 10% κάτω από τα υψηλά όλων των εποχών. Παρόλα αυτά, «νομίζω ότι μπορούν ακόμα να αποδώσουν ανοδικά και να εκπλήξουν την αγορά προς τα πάνω» πρόσθεσε.

Στο ταμπλό η μετοχή της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Nordstrom σημειώνει άνοδο 4,87% αφού ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 3 Αυγούστου ανήλθαν στα 122 εκατ. δολάρια ή 72 σεντς ανά μετοχή, έναντι 137 εκατ. δολαρίων ή 84 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων των στοιχείων που σχετίζονται με τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, η Nordstrom εμφάνισε προσαρμοσμένα κέρδη 96 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 3,89 δισ. δολάρια, με αύξηση περίπυ 3,4% από τα 3,77 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν λίγο πιο κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Για πρώτη φορά μετά από έξι τρίμηνα αυξήθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Foot Locker. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 2,6% κατά τη διάρκεια του δεύτερου οικονομικού τριμήνου, πολύ καλύτερα από την άνοδο 0,7% που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 1,9% στα 1,896 δισ. δολάρια, ακριβώς πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών που έβλεπαν 1,888 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το MarketWatch. Ωστόσο, το γεγονός πως η εταιρεία επιβεβαίωσε το outlook για το σύνολο του έτους για προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 1,50 έως 1,70 δολάρια, για αύξηση πωλήσεων από αρνητικό 1% σε θετικό 1% και για αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων από 1% έως 3, δεν ικανοποίησε τους αναλυτές που περίμεναν κάτι καλύτερο, με αποτέλεσμα η μετοχή της Foot Locker να υποχωρεί σχεδόν 13,44%.

Και στην περίπτωση της Abercrombie & Fitch οι αναλυτές δεν έμειναν ικανοποιημένοι αφού η μετοχή της διολισθαίνει πάνω από 16,5%, παρά τα θετικά νούμερα που ανακοίνωσε, αφού η αγορά ανησυχεί πως η ενίσχυση των κερδών επιβραδύνεται. Συγκεκριμένα κατά 21% αυξήθηκαν τα έσοδα το δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο, φτάνοντας τα 1,13 δισ. δολάρια έναντι 1,10 δισ. δολάρια που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών της LSEG. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,50 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,22 της εκτίμησης. Τα καθαρά κέρδη ήταν 133 εκατομμύρια δολάρια ή 2,50 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 57 εκατομμύρια δολάρια ή 1,10 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Ένα ακόμα πακέτο μετοχών της Bank of America πούλησε τις τελευταίες ημέρες ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, καθώς η Berkshire Hathaway συνεχίζει να μειώνει το μερίδιό της στον δεύτερο μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έβαλε στα ταμεία του 982 εκατομμύρια δολάρια από τις περίπου 24,7 εκατομμύρια μετοχές της BofA που πούλησε το διάστημα 23 Αυγούστου και 27 Αυγούστου, σύμφωνα με μια αναφορά των ρυθμιστικών αρχών την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider