Πετρέλαιο: Υποχώρησε 2η ημέρα η τιμή παρά την απειλή της Λιβύης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Υποχώρησε 2η ημέρα η τιμή παρά την απειλή της Λιβύης
Tο WTI παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισε στα 75,15 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 38 σεντς ή 0,5%. Από τις αρχές του έτους το αμερικανικό αργό έχει κερδίσει 4,8%.

Με ήπια πτώση ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του αμερικανικού αργού, κοντά στα 75 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αγορά εξακολουθεί να διαγράφει τα κέρδη που συγέκτρωσε στις αρχές της εβδομάδας υπό την απειλή διαταραχών στην προσφορά της Λιβύης.

«Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε στενό εύρος διακύμανσης παρά το ενδεχόμενο μεγάλης διαταραχής στις προμήθειες της Λιβύης αλλά και τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή», έγραψε στους πελάτες του ο Amarpreet Singh, αναλυτής ενέργειας της Barclays. Η εκτίμηση του αναλυτή εδράζεται στην υποτονική ζήτηση της Κίνας, τον κίνδυνο μιας ευρύτερης οικονομικής επιβράδυνσης αλλά και στις ενδείξεις ότι ο OPEC+ θα αναστείλει το σχέδιο αύξησης της παραγωγής στο δ' τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε απώλειες άνω του 2%.

Σήμερα, το WTI παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισε στα 75,15 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 38 σεντς ή 0,5%. Από τις αρχές του έτους το αμερικανικό αργό έχει κερδίσει 4,8%.

Το brent Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 43 σεντς ή κατά 0,54%, στα 79,12 δολ. το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς οι αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο σχετικά με το ποια θα ελέγχει την κεντρική τράπεζα της χώρας. Η κυβέρνηση της Ανατολικής Λιβύης, που εδρεύει στη Βεγγάζη, απείλησε τη Δευτέρα ότι θα διακόψει την παραγωγή και τις εξαγωγές, γεγονός που πυροδότησε ράλι στις τιμές του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider