Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τον τεχνολογικό κλάδο
Με θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές τις συναλλαγές της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής.

Τελευταία ενημέρωση 13:07

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές τις συναλλαγές της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής. Παράλληλα, βάζουν στο μικροσκόπιό τους τον τεχνολογικό κλάδο μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αμερικανικής Nvidia την Τετάρτη, η οποία τείνει να χρησιμοποιείται ως δείκτης για την ευρύτερη πορεία της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,70% στις 524,26 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,89%, στις 4.956 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά κατά 0,62%, στις 18.904 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,68% στις 7.629 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κυμαίνεται στις 8.369 μονάδες με κέρδη 0,31%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ισχυροποιείται κατά 0,84% στις 34.163 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 αγγίζει τις 11.382 μονάδες με άνοδο 0,48%.

Στα μάκρο της ημέρας, στο 2,4%, ήτοι σε χαμηλό 12 μηνών, αποκλιμακώθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ισπανία τον Αύγουστο, ακολουθώντας την επιβράδυνση που παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας αναμένονται την Πέμπτη.

Οι επενδυτές εκτιμούν την κατάσταση του τεχνολογικού κλάδου, αφότου ο κολοσσός της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. Η κατασκευάστρια των AI chips ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και εξέδωσε καλύτερο του αναμενόμενου guidance για το τρίμηνο που έπεται. Παρόλα αυτά, οι traders φαίνεται να περίμεναν μια πιο «δυνατή νίκη» όσον αφορά τα αποτελέσματα.

Ασία

Υποχώρησαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τις τεχνολογικές μετοχές να επηρεάζουν τους δείκτες της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία παραγωγής τσιπ SK Hynix έκανε βουτιά 5,35%, ενώ η Samsung Electronics κατέγραψε απώλειες περισσότερο από 3%, παρασύροντας τον Kospi, ο οποίος οπισθοδρόμησε κατά 1,02%.

Ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,85%, σημειώνοντας την έβδομη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση κατά 0,05%, ενώ ο Topix κέρδισε 0,03%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν πτωτικά κατά 1,01% και 0,57% αντιστοίχως.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουηδία: Η οικονομία συρρικνώθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν στο β' τρίμηνο

Παγκόσμιος «ουραγός» τον Αύγουστο το Χρηματιστήριο της Τουρκίας

Μπόστιτς (Fed): Περισσότερα στοιχεία για μία μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider