Μπόστιτς (Fed): Περισσότερα στοιχεία για μία μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόστιτς (Fed): Περισσότερα στοιχεία για μία μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο
Οι αξιωματούχοι της FOMC θα λάβουν την έκθεση για τον πληθωρισμό την Παρασκευή, ενώ θα ενημερωθούν για τις θέσεις εργασίας Αυγούστου στις 6 Σεπτεμβρίου.

Την άποψή του ότι «ίσως είναι καιρός» να μειωθούν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο εξέφρασε ο διοικητής της Fed στην Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, διαμηνύοντας ωστόσο πως χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία για να υποστηρίξει μία περικοπή στο κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με το Bloomberg, o κ. Μπόστιτς παραδέχθηκε πως επιταχύνεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η ανεργίας αυξάνεται, όμως, παραμένει επιφυλακτικός.

«Δεν θέλω να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου κάνουμε περικοπές και μετά πρέπει να αυξήσουμε ξανά τα επιτόκια», υπογράμμισε ο Μπόστιτς την Τετάρτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, συμπληρώνοντας πως: «θέλω να περιμένω περισσότερο για να βεβαιωθώ ότι δεν θα κάνουμε μπρος - πίσω, καθώς δεν είναι αυτή η βασική προσδοκία».

Ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα δήλωσε ότι τα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση θα είναι «σημαντικοί δείκτες» για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ώστε να είναι σίγουροι ότι η αποπληθωριστική τάση συνεχίζεται. Οι αξιωματούχοι της FOMC θα λάβουν την έκθεση για τον πληθωρισμό την Παρασκευή, ενώ θα ενημερωθούν για τις θέσεις εργασίας Αυγούστου στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα δεδομένα στην αγορά αθλητικών ειδών: Αλλάζει τις ισορροπίες το deal Fourlis - Foot Locker

Γαλλία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο επικεφαλής του Telegram Πάβελ Ντούροφ

Nvidia: Ανακοίνωσε μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αλλά δεν εντυπωσίασαν - Super επίδοση στα data centers

gazzetta
gazzetta reader insider insider